6 kilo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 nieznajomy wyciągnął zawleczkę granatu puścił uchwyt jeden z setek odłamków leci w dal w pewnej chwili powstaje na nim życie są ryby, ludzie, słonie, sroki lipy, sekwoje, brzozy, jaśminy jest pałac kultury, wieża eiffla, kreml k2, zatoka biskajska, kilimandżaro ludzie, zwierzęta, rośliny, bakterie rodzą się i umierają są kajaki, antybiotyki, telefony komórkowe samoloty, orkiestry symfoniczne, buty jordana i jest poezja interklasa kolega k z panią balową mają do siebie anse judytka ujmująco serdeczna dorota wciąż analizuje jola przemiła i ambitna karasie z zetki są spocone ta przemądrzała w stringach to mitomanka temu kulturalnemu brak zębów z przodu lecimy coraz starsi a materace, stoły, taborety dalej skrzypią malutkie dzieci lecą na brzuchy, języki, włosy, prześcieradła czasami przebierają się w zygotę pani balowa już w ciąży jest już następne pokolenie myli poezję z prozą drze japy na starych poetów zamachy w bagdadzie i na cejlonie wybuchają wojny i kończą się rozejmami prezydent usa leci do pekinu premier polski zwiedza peru jaruzelski zgubił bryle pod wierszami poetów nowe komenty ta gniewa się na tego ten gniewa się na innego ona go podrywa krzycząc wokół, że to on ją fly ma zły dzień lecter plecie nowy koszyk coś dużego wali w nas niespodzianie życie się kończy a odłamek po wstrząsach leci dalej, troszkę w bok ale leci całym pędem i powstaje nowe życie są ryby, ludzie, słonie, sroki lipy, sekwoje,brzozy, jaśminy jest pałac kultury, wieża...........
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Hmm... po wnikliwej analizie tego wiersza... ;)))))))) mimo bałaganu;)))))) myślowego natłoku;)))))) - gratuluję pomysłu i dystansu do... Pozdróweczki kwietniowe ;)
6 kilo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dorotko, z tą analizą - to komplement był, i przesyłam Ci bukiecik maleńkich stokrotek, wiosennych, więc najmilszych, dziękuje, jacek
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Natłokowo, zgrabnie i zabawne często nielogicznie, no ale co tu ma logika, przeładowanie, moja skromna osóbka trafiona przez dni hohoho tylko to, jejujeju, zegar bimbambom warto było doczytać do końca tam najładniej, z wieżą? to ja do tej wieży na chwilę tak do okna na foto :-))) Serdecznie i cieplutko Panie Ba... Ba... eeecch Jack A gdzie Ty :-)))????
6 kilo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Fly, dzisiaj jesteś przemiła więc czytam Cię z radością bo jakoś tak lubię, i niech słoneczko dla Ciebie dzisiaj świeci, dziękuje uśmiechami, jacek.
6 kilo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Fly, zasuwam razem z Wami, j.
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To znaczy, że na ogół :((( uważasz mnie za niemiłą ?
6 kilo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Fly, za miłą, za miłą, za miłą, za miłą, nawet za bardzo miłą, w sumie tak jest zawsze!!! jacek.
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 To dobrze, bo słoneczko na niebie dzisiaj znów się zachmurzyło, Zasuwasz z nami, wygląda to często jakby Cię zamurowano w wartownicy :-))))
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ;-);-);-) z przymrużeniem, na Ciebie patrzę, coraz bardziej, nie wiem, myślę nekiedy lub raczej coraz częściej, że gdybym Cię zobaczyła tuż przede mna na przykład teraz to bym Cie sprała, sprayem, patelnią z jajkami sadzonymi, oblała wodą lodowatą, wyprała na balii, przewiesiła przez trzepak, zamknęła w piwnicy, a to wszystko na moje podobieństwo i dla odmłodzenia myśli w osobie i nie wiem co jeszcze, nie dokazuj ;-)) Tak mi się widzi, chyba mi gorzej Jacuś
Judyt Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 oj...no ładnie poleciałeś Jaciuniu... i dziękuję b. za wplecionkę tylko tak dalej, tu niepoukładanie bo na zieleniastej jest takie latanie(; J. serdecznie
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To łajdak ten Jacunio, Judytko, już się poszedł przymilać i skarżyć nic tu po mnie ma nieczyste myśli, i niucha tylko:-) Mnie już słabo z tego, zarządca dusz, Judytko trzymaj się Pozdrawiam
6 kilo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ależ nigdzie nie polazłem, jestem, chociaż trochę wystraszony tym biciem co mnie czeka, a ten trzepak też mi się w mózgu zadomowił, och Fly, Ty robisz ze mnie jakiegoś lucyfera złocistego albo króla abisyńskiego - zbereźnika starego, idę więc do łazienki, zedrę pilnikiem ze swoich oczu to zuchwałe spojrzenie, od dziś będę cherubinkiem niebieskookim, małym, niewinnym i nieśmiałym, ale fajnie, jacek.
6 kilo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Judytko, do Ciebie to się też lubię przymilać, bo jesteś urocza, wiosennie, jacek.
Marcin B Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Warto by to kiedyś zebrać i gdzieś opublikować, jako taki zbiorek parodii przeróżnych sposobów pisania poezji. Bez złośliwości, uśmiecham się szczerze podczas czytania, bo ładnie to całkiem wychodzi.
teresa943 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jacku, uśmiechnęłam się...umiesz patrzeć "z przymrużeniem oka". Po mojemu to bym "to" jakoś "pocięła", ale ... i tak ciekawy rodzaj poezji ...z ukrytym sensem ;-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Jolanta_S. Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ..."fly ma zły dzień" to z mojego komcia, tak mi się uśmiecha, ale Lecter mnie za to zjechał, a ją broniłam, bo się na nią rzucili moi obrońcy, byłam wtedy po wieczorku poetyckim i może coś piłam i mało spałam, ale taka szczęśliwa, a tu masz burze, trzaski i wrzaski :)) Jacku wiersz może zawiera za dużo rzeczowników, ale taki całkiem zabawny i przyjemny. Co mnie zastanawia - ta pani balowa - kto to jest, myślałam, że ja, ale nie - bo ciężarna, no jednak dużo siebie widzę w tym Twoim wierszu :)) Ja dziękuję za "jola przemiła i ambitna" - aleś przesadził ;) no chyba, że nie o tę jolę... Zabawne, zabawne i niech żyje poezja na interklasie i MY WSZYSCY :)* Buziole od Jole.
Rekomendowane odpowiedzi