Krzysztof_Kurc Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 czas odmienia, przez rocznice, znaczenia lata nim oziminy urosną, podglądam rozsiane, pod kamieniem padł na pola, wrześniowy pokos, i skaleczenia w mojej głowie, dni śpiewają jak kosy, na sztorc, ostrzem.
Judyt Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 hmm..oj jeszcze słońce nie dotarło Krzysztof? fajnie..oziminy- jednoroczne, a dłużej nie mogą czytałam- teraz wracam, żeby zostawić ślad, hm..ja tam się nie znam na zapisie - formy, ale treściowo podoba mi się to przyrównywanie przyrody do człowieka. Może te skaleczenia.. polecą hen hen..jak ptak. Mm..coś ja probowałam o kosie też..tylko w którym i kiedy..jak znajdę to dam namiar, wracając powtórnie Krzysztof: nie mogę znaleść kosa..a wiem, że o nim....mm..gdzieś się zawieruszył teraz, kosie kosie narobiłeś mi pokłosie gdzieś czmyhając nad głowami schował się gdzieś między wierchołami J. serdecznie i cieplutko!
Mała Świntuszka Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Mam odnoszę wrażenie, że wiersz jest bolesny, pisany na przekór wiśnienej pogodzie. Buźka.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dalej, graj melodie smutne kosie na trawie nuty rozpisane rosą przez wstającą mgłę wieczorem niosą Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wrażenie właściwe, czy na przekór wiosennej pogodzie? W ostrym słońcu więcej widzę. wieczorami wiecej czuję Pozdrawiam Krzysiek
Magda_Tara Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 a ja się dzisiaj tak czuję dokładnie tak boję się tego wiersza :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bój, Magda, nie bój, nie ugryzie, tylko (sz...)czeka. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi