Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

pięć samotnych obrazów

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

jejku, ale wygibasy językowe. mam na myśli zupełną niewyobrażalność powyższego, zastanawiam się, czy gdyby je odwrotnie (biodra złych dzielnic), wtedy by pomogło, ale nie wydaje mi się. zamysł rozumiem, ale w zdumieniu się przyglądam no i nie mogę, językowo mam zgrzyt i nawet nie umiem go nazwać :D

Niewyobrażalność, odwrotnie... ? : )
Noo...prawie ci uwierzyłem... ; )
Dzięki.

Witaj w ,,Bestyjowie" masz charakter jednak mało tutaj takich osób jak TY ich właśnie brakuje , by wreszcie mówili prawdę, lecz oni się boją.
Zaskoczyłeś mnie znajomością ars poetica

Po co mam na bzdety tracić czas jakbym cały wiersz poddał analizie zapewne nic by z niego nie zostało , jednak jak pisałem wiersz o niczym dla mnie nie istnieje nawet z wyuzdanymi metaforami itp chylę głowę przed człowiekiem iż jam też człowiekj

szacuneczek
Jimmy

bestia ostatni z charakterem jednak teraz wiem, że są jeszcze ludzie i chwała im.

Czy to nie ty człowieku z charakterem, śliniłeś się do mnie przez ostatnie tygodnie i całowałeś w cztery litery... ; )))

Witaj w ,,Bestyjowie" masz charakter jednak mało tutaj takich osób jak TY ich właśnie brakuje , by wreszcie mówili prawdę, lecz oni się boją.
Zaskoczyłeś mnie znajomością ars poetica

Po co mam na bzdety tracić czas jakbym cały wiersz poddał analizie zapewne nic by z niego nie zostało , jednak jak pisałem wiersz o niczym dla mnie nie istnieje nawet z wyuzdanymi metaforami itp chylę głowę przed człowiekiem iż jam też człowiekj

szacuneczek
Jimmy

bestia ostatni z charakterem jednak teraz wiem, że są jeszcze ludzie i chwała im.

Czy to nie ty człowieku z charakterem, śliniłeś się do mnie przez ostatnie tygodnie i całowałeś w cztery litery... ; )))

Nie ma takiej opcji już brak słów , co wypisujecie i jak potraficie mamić zapamiętaj P Lecter Mam tu przyjaciół i oni mnie znają i znają moje zdanie, więc tylko pozostaje intryga itp Po wtóre już brakuje Wam argumentów i Pan mysli że moi przyjaciele w to uwierzą jest Pan jednak w błędzie i to wielkim, Jestem człowiekiem w realu jak w necie i Pan tego jak mądrości mi nie odbierze

szacuneczek

be można poczytać moje komentarze pod Pana wierszami i dlatego na sam widok nicku daje Pan mi minus jak jeszcze 3 osoby już mi daja minusy w warsztacie, ja takich metod nie stosuję zegnam moje minusy są uzasadnione w sposób polonistyczny, filologiczny i logiczny

Ja muszę robić kolację:):):):):):) bye

Jimmy ma rację, " jagody łodzi " są tak powszechne, jak słowo na k... ; ))
Dzięki
ajajaj, panowie, wy wcale nie chcecie zrozumieć, co miałem na myśli :)

chodzi mi o nieprzyzwoity (nieprzyzwoity!) prymityw tej dopełniaczowej figury, a przy tym jej kompletną nieobrazowość - co w sumie daje opisany już efekt ;P. może tak będzie wygodniej? może taki głos się uchowa? i słowa na k... nie trzeba będzie już w to mieszać...

edycja:
daje opisany już efekt... a że tego typu ustawienie słów spotykam i przestać spotykać nie mogę, to piszę, tak?

Lecter jest tu pełno metafor i takie jakieś dziwne zdania - polski chłop tego nie zrozumie,
a budowlaniec chyba też nie.
podoba mi się 'w oczach iskry ostów ostatnie' - oby było jak pisze autor.
pozdrawiam - Jola

p.s.
też bym 'ciała' książkę Lectera - bardzo :))

Nie ma takiej opcji już brak słów , co wypisujecie i jak potraficie mamić zapamiętaj P Lecter Mam tu przyjaciół i oni mnie znają i znają moje zdanie, więc tylko pozostaje intryga itp Po wtóre już brakuje Wam argumentów i Pan mysli że moi przyjaciele w to uwierzą jest Pan jednak w błędzie i to wielkim, Jestem człowiekiem w realu jak w necie i Pan tego jak mądrości mi nie odbierze

szacuneczek

be można poczytać moje komentarze pod Pana wierszami i dlatego na sam widok nicku daje Pan mi minus jak jeszcze 3 osoby już mi daja minusy w warsztacie, ja takich metod nie stosuję zegnam moje minusy są uzasadnione w sposób polonistyczny, filologiczny i logiczny

Ja muszę robić kolację:):):):):):) bye

Największym moim argumentem jest, pozwolić ci mówić...
Ty sam już wiesz najlepiej, co i jak sobie odebrać ; )

Jimmy ma rację, " jagody łodzi " są tak powszechne, jak słowo na k... ; ))
Dzięki
ajajaj, panowie, wy wcale nie chcecie zrozumieć, co miałem na myśli :)

chodzi mi o nieprzyzwoity (nieprzyzwoity!) prymityw tej dopełniaczowej figury, a przy tym jej kompletną nieobrazowość - co w sumie daje opisany już efekt ;P. może tak będzie wygodniej? może taki głos się uchowa? i słowa na k... nie trzeba będzie już w to mieszać...

edycja:
daje opisany już efekt... a że tego typu ustawienie słów spotykam i przestać spotykać nie mogę, to piszę, tak?

Panie Jimmy, ubolewam głęboko nad tym, że mój obrzydliwy, słowny prymitywizm, stał się przyczyną dyskomfortu, u człowieka nadprzeciętnie nadoczytanego. Jest mi po prostu wstyd...
Resztę swojego marnego żywota poświęcę na dokształcanie ( może nawet przeczytam jakąś książkę ) i dążenie do przyzwoitości, co być może zniweluje wpływ efektu przewidywalnego ;) na " efekt już opisany "...

P.S.
Zastosowane przez pana w komentarzu " ustawienie słów ", spotykam i przestać spotykać nie mogę, to piszę, tak ?