JacekSojan Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 /wszystkim ofiarom męskiego szowinizmu z okazji Dnia Kobiet/ gryzł ją i dźgał ją tłamsił i szczypał i sprawdzał - kat jej czy jeszcze dycha
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 jeszcze dycha jeszcze druga i zrobimy niezły ubaw i potrzeba tak niewiele znów zostanie przyjacielem nawet nie śmiem przypominać kto jest największym przyjacielem człowieka pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Panie Jacku najlepszy wiersz współczesnej poezji, taka prawda choć panowie nie zdają sobie nawet z tego sprawy. Niektórych należałoby zadźgać tą samą bronią - tylko kto miałby zdrowie na takich co to uważają z zabawę. Chyba tylko drugi taki. Tym kobietom niewiele trzeba? - tym wielu kobietom potrzebna jest pomoc, a niektórym opieka. I medycyna, mniemam dobrze o tym wie. Pozdrawiam serdecznie I daję plus za odważne przyznanie się o tym wierszem. Niech pan pisze, jak może o tym wszędzie.
Jolanta_S. Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. strasznie tu i zimno tak :( z okazji Dnia Kobiet... pozdrawiam.
Goliard Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do życzeń się przyłączam, oczywiście z goździkiem i nie tylko dla ofiar :) pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Jacek Suchowicz.; - wiadomo, butelka! :)) - trzymasz nutę! najlepszego, a przede wszystkim wspaniałomyślnych kobiet życzę Ci Imienniku z okazji Dnia Kobiet; :) J.S Fly Elika.; - ja wcale nie o martyrologii - wcale! proszę spojrzeć na tytuł - blondynka? :)) J.S Goliard.; - no jak to tak bezceremonialnie - "gożdzik" gożdzikowi nierówny, natura ma rozmaite pomysły... :)) J.S
Agata_Lebek Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Śmiej, czekam ;))
Agata_Lebek Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 dźgała go i dźgała tłamsiła szczypała przed finałem sprawdził czy to Kati Dy Chała :))))))
Fly Elika Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Panie Jacku, myślałam, że z pana poważny człowiek, a pan sobie umiejętnie z tematu śmie żartować mnie nie jest do żartów,
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 dopóki dycha trzeba wpychać
JacekSojan Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Jolanta S.; ZIMNO? mało ruchu, a erotyk musi odwołać się do ruchu, wszak jest wyrazem zmysłowości; :)) - dlatego zachęcam do ruchu... :) J.S Agata Lebek.; - acha, to ona dźgała...!? miała czym? a on sprawdzał na końcu, kto zacz (Kati) - co zacz (Chała)??? - to chyba na Obozie Pracy w Kleczy Dolnej przy zbieraniu ziemniaków w 1954! :)) J.S Fly Elika.; kiedy jestem poważny to jestem, kiedy się śmieję to się śmieję - poezja ze swej natury nie mówi wprost tylko stosuje środki poetyckiego wyrazu a więc proponuje umowną rzeczywistość gdzie stół niekoniecznie jest stołem a kat katem... mam wrażenie że Pani bardzo wprost odebrała komunikat z tego wiersza i onże emocjonalnie wzbudził jakąś traumę - ale moim celem bynajmniej nie było naśmiewanie się z jakichkolwiek krzywd - raczej zabawa językowa, owszem - godząca w postawy feministyczne, wszak to Dzień Kobiet, jedyna okazja by od czasu do czasu powiedzieć sobie dzień dobry czyli prawdę; pozdrawiam - J.S
JacekSojan Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no...tego, panie dzieju... panie Rewiński! nie bądź pan taki bezceremonialny - to święto które należy celebrować; bądź pan Poetą! :)) J.S ps.; choć z drugiej strony, gdy się wpycha gotówkę, to ma się wiele z głowy - można skoczyć nawet na wino z kolegami (albo piwo - niech sczeźnie kto je wymyślił);
Fly Elika Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Z pewnego punktu widzenia ugodziło to w moją postawę feministyczną. Dziękuję za wyjaśniający komentarz. Pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 ech Jacku fajnie ze tak piszesz czasem;)mozna sie usmiechnac:)pozdrowki:)Beata
Agata_Lebek Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to czym dźgała !!!??? Ostrogami Jacku ostrogami :DDD
JacekSojan Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to czym dźgała !!!??? Ostrogami Jacku ostrogami :DDD ach! taaak! mnie sado jakoś nigdy się nie skojarzy bo jest dla mnie kosmicznie obojętne, tak niezrozumiałe... hmmmm... :)!! dobrze, psze pani - dziś Pani ustępuję w arkanach.... :) J.S
Jolanta_S. Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 kotku niezdecydowany otwieraj szampana a gdzie Twój uśmiech obiecany chcę byś został ze mną do rana twoja druga butelka ____________$$$$ ____________$__$ ____________$__$ ____________$__$ ___________$___$ __________$_____$ _________$_______$ ________$_________$ _______$___________$ ______$_____________$ ______$_____________$ ______$_____________$ ______$_____________$ ______$_____________$ ___$$$$$$$$$________$ __$_________$_______$ _$___________$______$ $_______~~_~~_$$$$$$$$$$$ $____~~_~~~~~$_________.$ _$__~~~_~~_~$____~~__~~_$ __$__~_~~_~.$______.~~~~~_$ ___$_~~~~~~$_$___~~~~~~~$ ____$$$$$$$$$_$__~~.~~_~~~$ ________$$_____$_~~.~_~~~$ ________$$______$$$$$$$$$ ________$$__________$$ ________$$__________$$ ________$$__________$$ ________$$__________$$ _______$$$$$________$$ _____$$$$$$$$_______$$ __________________$$$$$$ serdeczne podziękowanie - Jola
Agata_Lebek Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to czym dźgała !!!??? Ostrogami Jacku ostrogami :DDD ach! taaak! mnie sado jakoś nigdy się nie skojarzy bo jest dla mnie kosmicznie obojętne, tak niezrozumiałe... hmmmm... :)!! dobrze, psze pani - dziś Pani ustępuję w arkanach.... :) J.S Nie lubię takich wyjątkowych sytuacji ;) Umówmy się: dziś ja ustępuję, Ty przez resztę roku ;P
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 No Jacku, ja się obraziłem za na ten "nibyszowinizm", ja bym nawet kwiatkiem nie uraził płci pięknej :D Pozdrawiam, bez minusa, bo uśmiałem się po pachy, pal licho "rangę" tych plusów, plus. pozdrawiam
bestia be Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 fajna fraszka tutaj jednak ,,dycha" wiele zrobiła ale wydaje mi się iż spójnik ,,i" np w trzecim wersie jest zbędny, co wyrówna całość, a to w tym gatunku jest jednak znaczącym elementem do,,i"*4 jeszcze mnie zastanawia ,,kat jej" ale dlaczego nie ,, jej kat", i tak nie zmieni rytmu Jednak jakby nie było rozbawiłem się i dlatego lubię ten portal , a takie formy własnie to odskocznia od ,,powagi" szacuneczek be
Rekomendowane odpowiedzi