6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 pościel snem zażółcona i na wargach zaschnięta ślina brud kolejowej poczekalni a we mnie rachunki życia do zapłacenia nie wiem gdzie najpierw iść ci z psychiatryka wyrwali coś więcej niż czas byłaś
Dorota_Jabłońska Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 obskurny, prawdziwy... temat zaskoczył. Pozdrawiam serdecznie :)
Fly Elika Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 ...niekiedy, często za późno nasuwają się proste wnioski zaskakuje brutalną trafnością spostrzeżenia na rzeczywiste pozdrówki
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Dorotko, obskurny jak stara kanapa na melinie, sprężyna uwiera w pośladek, skóra wytarta skrzypi i ja ze łzami w oczach śnie na niej nieprzytomnie, dziękuje, jacek.
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Fly Elika, pozdrówki? samo to, że jesteś wystarczy do radości, serdecznie dziękuje Fly, jacek.
Fly Elika Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Dziękuję miło mi, serdecznie Jacku
teresa943 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jacku, ileż tu smutku...w tym "powrocie" a wiersz naprawdę podoba się :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Wanda Szczypiorska Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jacku, czy te żale to tylko wyobraźnia? Czy rzeczywistemu żalowi dodałeś taka scenerię? Czy też powodem żalu jest właśnie to, o czym piszesz? Ale tu są jak gdyby dwa powody i który jest decydujacy?
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Krysiu, bo ja mam w sobie tyle smutku, że bym się za Nietzschem rzucił koniowi dorożkarskiemu na szyję, chociaż dzisiaj to już mniej romantycznie, a więc pod pociąg chociaż, nawet jakby to był towarowy do Kluczborka, no tak już Krysiu mam, uśmiecham się do Ciebie, dziękuje, jacek.
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Wandziu, powiem najkrócej jak potrafię, zakochałem się i dostałem kosza, i już, nie mogę do siebie dojść, "gram" na wsi na bębenku /ostatnio chciał się dołączyć do bębnienia mój kaukaz Lenin ale go przegoniłem/, i nucę jakieś smutne melodyjki które sam wymyślam, nie daje mi to jednak dostatecznego ukojenia, dziękuje, jacek.
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 całkiem niezły tonaż w ostatniej zwrotce :-)
Judyt Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 no...bardzo takie powiedziałabym ludzkie odczucia.. J. serdecznie
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 cezary dacyszyn, cezary, czarku, chyba Ci to specjalnie nie przeszkadza? dziękuje, jacek
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Judytko, powietrze do mnie wchodzi i wychodzi, krew kręci się gdzieś we mnie w kółko, nie mam żadnych usterek, umiem parzyć herbatę o uroczej nazwie zielona małpa, a więc jestem człowiekiem, niestety ciężkim smutasem bo romantykiem niepoprawnym i łatwo mnie zdołować, to sobie tym wierszykiem popłakałem, nad sobą zresztą, bardzo dziękuje, jacek.
HAYQ Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 lubię takie pisanie, proste, przejrzyste bez zbędnych metafor. Nawet brud zyskuje, wyraźniejszy jakby. Świetnie, niemal czuć smród tego dworca. Dobry wiersz, pozdrawiam.
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 HAYQ, Twój komentarz jest dla mnie cennym nabytkiem, bardzo wielkie dzięki! pozdrawiam, jacek.
Fanaberka Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na tym bym zakończyła.
6 kilo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Fanaberka, zlikwidować ciebie? to znaczy nie Ciebie tylko ciebie z wiersza? ale bez ciebie ten wiersz straci sens, bo on powstał właśnie dla tego ciebie, ciebie jest jego fundamentem chociaż powstało na końcu, więc chyba skonfliktowałem się z zasadą przyczynowości, a w ogóle sam się już w tym wszystkim pogubiłem, niech zostanie jak jest, trudno, jacek.
kuba skawa Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 a we mnie rachunki życia do zapłacenia "życia" zbyteczne, raczej wiadomo, że nie chodzi o czynsz i prąd... zabrali mi ciebie wers brzmi fatalnie, zrób coś z nim nie likwidując przyczynowości ;) Niezłe.
6 kilo Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 kuba, "życia"- potrzebne, ostatni wers - jakaś sugestia? chcę akcentować słowo ciebie, bo jest ważne niezwykle, dorzuć coś jeszcze do tego "niezłe", żebym chociaż raz czuł Twoje ciepło, och kuba, kuba - dziękuje, jacek.
Rekomendowane odpowiedzi