Jolanta_S. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 na niebie słońce świeci znów wylałam nie dzielę zabierz wymaż myszką czym prędzej usuń już
Stefan_Rewiński Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Czytam i czytam i nie kapuję.
Jolanta_S. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z sąsiadem z nad rzeki och mój panie Rewiński czas płynie jak ta pod mostem a most zwodzony jednak postawiłeś solidny może lepiej polej pan tego szampana i nie próbuj mnie zrozumieć po prostu mnie kochaj zapowiadają niski przyrost serdecznie - Jola p.s. może ten lepiej :))
Bea.2u Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanowna Pani Jolu, proszę uprzejmie zajrzeć wiersz wyżej i porównać. tym razem nie znalazłam nawet punktu zaczepienia. Pozdrawiam /b
Jolanta_S. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanowna Pani Jolu, proszę uprzejmie zajrzeć wiersz wyżej i porównać. tym razem nie znalazłam nawet punktu zaczepienia. Pozdrawiam /b faktycznie ślisko i spadła Pani, tak mi przykro... ale te dwa szczyty nie dla Pani. pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z sąsiadem z nad rzeki och mój panie Rewiński czas płynie jak ta pod mostem a most zwodzony jednak postawiłeś solidny może lepiej polej pan tego szampana i nie próbuj mnie zrozumieć po prostu mnie kochaj zapowiadają niski przyrost serdecznie - Jola p.s. może ten lepiej :)) OK, kocham.
bestia be Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zastanawia mnie ,, nie dzielę" - niedzielę ,,siódmy dzień" jako tytuł" tutaj homonim gra słów Nie jest łatwy ten przekaz nie znając genezy napisania tego przesłania. Jednak ciekawy rebus, sobie to interpretuję , że chodzi o wylanie alkoholu i właśnie aby nie było kaca moralnego podmiot prosi o zatarcie śladów może dot konwenansów Jolu ależ to napisałaś mam galimatias w głowie , ale TY na próżna nie piszesz , dlatego iż chyba chodzi o prywatne sprawy to dla mnie pozytywnie właśnie w zakręceniu czytelnika szacuneczek be PS zacznijmy jeszcze od tego iż to nie jest miniaturka wiersza, gdyz liryka nie zawiera w swoim gat gry słów ten gat liryczny jest typu np moralitetu, fraszki
Bernadetta1 Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jolu czytałam Twoje poprzednie wiersze i byly o niebo lepsze.Forma miniatury jest bardzo trudna, bo obciac za duzo i pozbyc sie sedna w wierszu...Zobacz np. jak wygladaja miniatury Basi Janas-sa bardzo dobrze wyważone... tym razem niestety jestem na nie...popracuj jeszcze:)pozdrawiam
Jolanta_S. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jolu czytałam Twoje poprzednie wiersze i byly o niebo lepsze.Forma miniatury jest bardzo trudna, bo obciac za duzo i pozbyc sie sedna w wierszu...Zobacz np. jak wygladaja miniatury Basi Janas-sa bardzo dobrze wyważone... tym razem niestety jestem na nie...popracuj jeszcze:)pozdrawiam były o niebo, spójrz na "3" komentarz od góry, nie myśl, że złośliwie - nie dzielę nie dzieli - mówi tak wiele, a słońce świeci ;) i co ja mam 'wyważać' przcie są otwarte ;))) srdecznie - Jola
Jolanta_S. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Be zawsze umiesz sobie poradzić z moimi tekstami, coś dla siebie znaleźć, bardzo dziękuję Tobie… znajdujesz ciekawe myśli… oczywiście nie dziel niedzieli, to taki dzień dla rodziny :)) można wylewać (słowa do kłótni, łzy, tęsknotę-bo On w pracy) wymazać tak samo różności - wola czytelnika co sobie skojarzy. Bardzo dziękuję! serdecznie - Jola
bestia be Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Be zawsze umiesz sobie poradzić z moimi tekstami, coś dla siebie znaleźć, bardzo dziękuję Tobie… znajdujesz ciekawe myśli… oczywiście nie dziel niedzieli, to taki dzień dla rodziny :)) można wylewać (słowa do kłótni, łzy, tęsknotę-bo On w pracy) wymazać tak samo różności - wola czytelnika co sobie skojarzy. Bardzo dziękuję! serdecznie - Jola Czyli idąc śladami homonimu można mieć wiele interpretacji jednak wiedziałem iż to jest zakręcone ale w pozytywny sposób jakby było można dałbym Ci laur jednak za wiersz, gdyż w tytule jest schowana ,,niedziela", a o tym nie pomyślałem i teraz jest inny obraz po prostu ,,nie dzieli", więc sam się zakręciłem. ładna ta miniaturka wiersza, gdyż jak mówisz mozna na wiele sposobów sobie tłumaczyć, jednak, to bardzo trudny wiersz ale takie są na czasie , więc jeszcze raz plus za SUPER szacuneczek be
Jolanta_S. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Be zawsze umiesz sobie poradzić z moimi tekstami, coś dla siebie znaleźć, bardzo dziękuję Tobie… znajdujesz ciekawe myśli… oczywiście nie dziel niedzieli, to taki dzień dla rodziny :)) można wylewać (słowa do kłótni, łzy, tęsknotę-bo On w pracy) wymazać tak samo różności - wola czytelnika co sobie skojarzy. Bardzo dziękuję! serdecznie - Jola Czyli idąc śladami homonimu można mieć wiele interpretacji jednak wiedziałem iż to jest zakręcone ale w pozytywny sposób jakby było można dałbym Ci laur jednak za wiersz, gdyż w tytule jest schowana ,,niedziela", a o tym nie pomyślałem i teraz jest inny obraz po prostu ,,nie dzieli", więc sam się zakręciłem. ładna ta miniaturka wiersza, gdyż jak mówisz mozna na wiele sposobów sobie tłumaczyć, jednak, to bardzo trudny wiersz ale takie są na czasie , więc jeszcze raz plus za SUPER szacuneczek be "siódmy dzień" - z nieba, dla rodziny, taka dziwna nazwa niedziela jakoby wiedział, że trzeba ją podzielić... no Be takie tam moje rozmowy z siłą wyższą, ujęte w skrócie, ON wie :))) te góry nie dla wszystkich... buziaki - Jola
Jolanta_S. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z sąsiadem z nad rzeki och mój panie Rewiński czas płynie jak ta pod mostem a most zwodzony jednak postawiłeś solidny może lepiej polej pan tego szampana i nie próbuj mnie zrozumieć po prostu mnie kochaj zapowiadają niski przyrost serdecznie - Jola p.s. może ten lepiej :)) OK, kocham. DLA PANA OD MOSTÓW :)***
Goliard Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 geometria i algebra w jednym :) pozdrawiam
janusz_pyzinski Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 a mi się widzi (a może to widzimisię)-tylko to "wymarz" czy "wymaż"-jedno nie wyklucza drugiego ale zmienia sens serdeczności
Jolanta_S. Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zauważyłeś matematykę, a ja myślałam, że tego nikt nie... :))) Goliard bardzo dzięki za fajny kom... serdecznie pozdrawiam - Jola
Jolanta_S. Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. och Panie Januszu :)* dziękuję :))) serdecznie pozdrawiam - Jola
H.Lecter Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jestem gotów pokryć wszelkie koszty, związane z przeprowadzką autorki do działu P... Kosz.
Jolanta_S. Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wybaczam Lecterowi jego reklamę pod moim wierszem ;) srdecznie pozdrawiam - Jola
Rekomendowane odpowiedzi