Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miłość do nas przyszła sama,
Nikt naprawdę jej nie wołał,
Pewnie była nam pisana,
Wszędzie pełno jej do koła.

Co ci miła mam powiedzieć?
Pewnie ci nie powiem nic.
Ale to powinnaś wiedzieć –
Pragę z tobą zawsze być.

Co ci miła mam powiedzieć?
Jak przekonać mam cię, jak?
Może lepiej nic nie wiedzieć?
Niech już pozostanie tak..

Miłość do nas przyszła sama,
Nikt jej nie chciał, wierzyć chciej.
Sama się otwarła brama,
Teraz pełno wszędzie jej.

Wraz z miłością przyszedł Amor,
Przyszedł z kwiatkiem w butonierce.
Coś się stało, bo od razu,
Zapłonęło moje serce.

Teraz płonie jak pochodnia,
Nie zgasi go żadna straż.
Tak, jestem miłości głodna,
Wiem, że miły ty ją masz.

R

Opublikowano

Niechaj w Tobie płonie wieczny znicz miłości
Ty potrafisz kochać szczere, tym poezja Twa bogata
W słowach stan Twej gotowości
Zakochane oczy widzą...

Witaj Ryszardzie, znów Twe pióro piękny wiersz tu zostawiło
Znów me gryfie serce szczerze się wzruszyło.
Pozdrawiam, Janek.

Opublikowano

Wiosną mi zapachniało Ryszardzie, nasz poeto miłości ;-)
Pozdrawiam ciepło bardzo.
J.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @karenka Poezja społeczna :) Niestety  - nie do śmiechu.  Dziękuję za komentarz, pozdrawiam. 
    • @LessLove   Bardzo dziękuję!   Nie będę korygować , bo nie ma tu dysocjacji ani fizycznej, ani psychologicznej. :)))  Jest próba napisania wierszyka w nowym gatunku literackim, utworzonym przez @Charismafilos - czyli ma to być charmeduła. :)  A wierszyk traktuje o psychicznym wypoczynku.  Serdecznie pozdrawiam. :)  @jjzielezinski   Bardzo dziękuję!  Próbuję swoich sił w nowej formule. :)  Serdecznie pozdrawiam. :) @Charismafilos   Bardzo dziękuję!  Czyli udana. :) Może jeszcze teza trochę kulawa. :)  Cieszę się, że wypocząłeś. :)   Serdecznie pozdrawiam. :) @Marek.zak1   Bardzo dziękuję!  Poruszyłeś mój czuły punkt - Seneka to mój ulubieniec.  Kłopoty towarzyszą nam - to prawda, ale czasami "dusza może odetchnąć" , co nie znaczy, że się pozbywa kłopotów. :)))  Serdecznie pozdrawiam. :)  @Wiechu J. K.  @Posem   Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - bez kompromisu byłoby głupio i smutno a tak jest dobrze - dzięki za czytanie -                                                                                                                                                     Pzdr.wakacyjnie. @Poet Ka - @Benjamin Artur - dzięki - 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - z tym losem to prawda - dzięki za przeczytanie i komentarz -                                                                                                                              Pzdr.                                                                                                
    • @Benjamin Artur   Ja też czekam na wolność, ale podejrzewam, że nasze wolności są zupełnie inne. :) Bo każdy nosi w sobie inną wolność. I właśnie dlatego słowo to ma tak wielką siłę i tak wielki potencjał do nieporozumień. :)))    To tylko tak na marginesie. :)  Pozdrawiam.   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...