Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozsypał się łanem
twych włosów splot
barwą miedzi drażniąc
wzrok mój spłoszony
złotą nitką ku słońcu
na błyszczącej przędzy
tańczy uniesień czas
wyliczony co do sekundy
zanim położysz rachunek
nieromantycznie
obok skarpetek w kącie
pośpiesznie rzuconych
alegoria szczura
wiem ale i tak wrócę

Opublikowano

La Lumiere m'éclaire! Jest to pierwszy Twój wiersz, który zrozumiaem i który mi się bardzo podoba! Pisz takie jeszcze, merci! Pozdrowienia. Eugeniusz

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Kwiatuszek    Dzięki Ci wielce.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Kafejka Niezapominajka.   Słyszysz ptaka za oknem… Niesie dobrą nowinę. Usłysz jego trele… pora obudzić się. Zawalczyć o swoje.   To demony w mej głowie, ja nie chcę do ludzi… zostanę we śnie.   Czujesz zapach za oknem… kwiaty mają swą moc. Witają nas o poranku… kuszą zapachem swym. Nie - to poranne wycie aut i smród spalin nas budzi - nie idźmy tam.   Za rogiem mieszkają lody w kafejce, którą znasz. Dobrze nam było tam - pamiętasz?   Nie ma ich, roztopiły się i ciekną po palcach… Jednak świadomie uśmiechasz się. Chcesz wyjść? Opowiem Ci bajkę… podaj rękę. Czujesz ciepło naszych rąk?   Nie ma demonów - jest demokracja.   Pamiętasz? - Czerwony Kapturek, Wilk, Babcia.   Ta bajka musi dobrze skończyć się… Nie bój się wilka. Zawiążę Ci czerwoną wstążeczkę, a życie Noblem jest - pamiętaj.
    • Ważny duch romantyczny ( hejże, hola) czy ważna ludzka dola ? Najistotniejszy temat wolność- niewola.      
    • @wierszyki jejku ja w ogóle nie miałam niczego złego na myśli  Twój komentarz był bardzo trafny i fantastyczny  To ja jestem bardzo oszczędna w słowach  Miałam na myśli to że zazwyczaj zbytnia dosłowność może ludzi bardzo negatywnie zaskoczyć  W dzisiejszym świecie w którym wszystko jest lukrowane i podawane w kolorowych papierkach takie proste trudne przekazy nie znajdują odbiorców  Źle mnie zrozumiałaś  Przepraszam 
    • @Waldemar_Talar_Talar Ładnie-napiszę tak :   Czy łzy są ciszą czy krzykiem w środku? Czy myśl jest cieniem czy własnym początkiem? Idę bez celu więc może odnajdę to, czego szukam w tym, czego nie znam.  Jeśli śmierć to szczerość.  Życie jest próbą a człowiek – pytaniem bez jednej odpowiedzi.    Pozdrawiam 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...