Lady_Supay Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 taksz t u k u j ę się w Tobie być może nie w zgodzie z podaniem gdyż muszla zazwyczaj w baśniach się otwiera człowiek dość często wie co stać się musi jednak ostryga wciąż żywa śmiertelnie czeka na Twój winny oddech nie zawsze jest tak jak bym chciała nie zawsze chcę tego co jest ***tak - syreny toną w kwiatach kobiety tylko w marzeniach
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Fajne, mężczyźni też toną w marzeniach, może bardziej, ja napewno(razem czy osobno, ech, inzynier jestem)... CCC.
Lady_Supay Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawdę? (razem) - I czy na pewno? (osobno) ;) Spróbuj w sz t u k o w a ć się w treść. Posmakuj :) CCC
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawdę? (razem) - I czy na pewno? (osobno) ;) Spróbuj w sz t u k o w a ć się w treść. Posmakuj :) CCC Dobrze, próbuję. CCC. Bedę dłużej, ciekawie...fajnie...niech się stanie....chcę tego,co ma byc...
Lady_Supay Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 "Co ma być, to będzie niebo znajdę/-ziesz wszędzie" Wystarczy się otworzyć - jak ostryga... I siup :)))) Niebo w ..... :):):) CCC
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz Ewo, że jestem otwarty na ostrygi oraz na siup. CCC.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Czytam jeszcze raz, bardzo pięknie napisałaś. CCC.
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 fajnie, prawda kobiety tylko marzą , zabieram.pozdr.
Lady_Supay Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Miło, że nie ma w Tobie złośliwości. Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej toną w marzeniach ;) Dziękuję i pozdrawiam.
otto m Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 chyba jakieś nudne te marzenia, wiersz też
Lady_Supay Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O marzeniach jest tu raczej niewiele, a co do wiersza - dziękuję za czas. Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej toną w marzeniach ;) Dziękuję i pozdrawiam. Kobiety toną w marzeniach mężczyzn? Pytam z zadowoleniem i pełną akceptacją metafory. Czy może toną w marzeniach - pospolicie, tzn w samomarzeniach? :))) Pytam, bo przyjemnie być obiektem cudzych marzeń, jednak. Co jest przyjemniejsze? do wiersza: - syreny toną w kwiatach kobiety tylko w marzeniach Wiem, mówimy o poezji, jednak wolę gdy autor ustami peela nie "cierpi za miliardy" lecz pozwala odkryć kawałek swojego świata. Taka szerokość spojrzenia i wiedza prawie boska zawsze mnie odstrasza i budzi nieufność. No, ale może dlatego, że próbowali mnie kształtować inżynierowie społeczni, nawiedzeni postępujący postępowcy i inni wszystko wiedzący. Pozdrawiam.
bestia be Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ciekawy wiersz podoba się , tylko ,, jakbym" chyba pisze się razem serdecznie be
JacekSojan Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 "sztukuję się w tobie"?! - troche brzmi jak sztukamięs...sztucznie; ale finał mnie zadowala, może funkcjonować niezależnie, jako sentencja; J.S
Lady_Supay Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej toną w marzeniach ;) Dziękuję i pozdrawiam. Kobiety toną w marzeniach mężczyzn? Pytam z zadowoleniem i pełną akceptacją metafory. Czy może toną w marzeniach - pospolicie, tzn w samomarzeniach? :))) Pytam, bo przyjemnie być obiektem cudzych marzeń, jednak. Co jest przyjemniejsze? do wiersza: - syreny toną w kwiatach kobiety tylko w marzeniach Wiem, mówimy o poezji, jednak wolę gdy autor ustami peela nie "cierpi za miliardy" lecz pozwala odkryć kawałek swojego świata. Taka szerokość spojrzenia i wiedza prawie boska zawsze mnie odstrasza i budzi nieufność. No, ale może dlatego, że próbowali mnie kształtować inżynierowie społeczni, nawiedzeni postępujący postępowcy i inni wszystko wiedzący. Pozdrawiam. Almare, a jak myślisz - o jakie marzenia chodzi? - otwarta muszla, czekająca ostryga, syreny w kwiatach, winny oddech - zderzenie światów - nic więcej nie powiem. ;P I zapewniam - peel "nie cierpi za miliardy", raczej własny świat otwiera. :) Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A, dziękuję :) Jednak z "jakbym" zostanę przy swoim. Pisownia zależy od kontekstu i pełnionej funkcji, i tu - uważam - została zastosowana odpowiednio. :) Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, "sztukuję" od sztuki (sztuka - działalność uprawiana przez artystów ;). Sztukuję vel artystycznie smakuję, ale bardziej (hmmmm) wyuzdanie (?) ;) Dziękuję i pozdrawiam.
bestia be Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 spox skoro tak uważasz z ,,jak bym" nie ma sprawy jednak podoba się wiersz serdecznie be
Rekomendowane odpowiedzi