Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 od narodzin po ostatnią cichą owację na stojąco i siedząc za klakierstwo skazany na przyznawanie innym racji zachowując postawę pseudomęską z twarzą wyuczoną do uśmiechów bez względu na przebieg gry stracony czas biegnie za brzmieniem głosu kojącym jak dotyk rąk sprzedajnych zbyt późno poskładane w zdania myśli nie umie z ruchów warg odczytać gdzie ten kamień i zaczątek rewolucji byłby zdolny resztę świata zmienić
Judyt Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 rewolucji..? nie trzeba wystarczy kawaŁEK SERCA J. serdecznie
Bachencja_S. Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kamień już jest, znaczy rewolucja jest możliwa..... :) Skomplikowane jest czasem odczytywanie Twioch zdań.... Wiersz mi się jednak podoba, bo ta, poprzeplatana w różne strony konstrukcja, skupia uwagę, a zawarłeś w niej dużo treści i uczucia..... W drugiej zwrotce odnosi się lekkie wrażenie, że podmiotem lirycznym jest czas, co mnie trochę zaskakuje..... Jeżeli nie było to zamierzone, to.....może wystarczy inaczej oddzielić strofy.... Ale również w tej drugiej zwrotce jest to, co mi zapadnie w pamięć : "czas biegnie za brzmieniem głosu kojącym jak dotyk rąk" Podoba mi się to określenie.... :) Pozdrawiam.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mniejsze i wieksze rewolucje dzieją się co dzień. Czasem wystarczy kawa (łyk serca),czasem nie. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kamień istnieje i ma swoja wagę emocjonalną. ;) A czy trafi w okno? Czas przez chwilę wychodzi przed szereg ze względu na swoje znaczenie, inny podział na strofy....trzeba by przebudować całość. Pozdrawim ciepło Krzysiek
Magda_Tara Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 lubię twoje rymowanie wracam tu po raz kolejny czytam jestem trudny jesteś, a taki wcale nietrudny :* ha! ale poleciałam! i myśl teraz, Krzychu :P :D
Wilcza Jagoda Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 siedząc za klakierstwo skazany na przyznawanie innym racji zachowując postawę pseudomęską bardzo trafne, bardzo przypadło , zresztą nie tylko to ! rewolucje są w nas:) pozdrawiam ciepło
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem coś się rymnie, dla zdowia psychicznego. ;) Trudny....hm? Myślę. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlatego noszę mokasyny. ;) Dzięki za czytanie. Pozdrawiam ciepło Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jagodo za miłe słowo. Pozdrawiam Krzysiek
Judyt Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mniejsze i wieksze rewolucje dzieją się co dzień. Czasem wystarczy kawa (łyk serca),czasem nie. ;) Pozdrawiam Krzysiek ano tak..może masz rację Krzysiu, że i ta rewolucja potrzebna, ale czy to aby dobry sposób?> to literówka sama się wdarła(: z szybkości odpowiedzi(; to smutne, może chociaż przy tej kawie - ano tak, J. serdecznie dziękuję
Judyt Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mniejsze i wieksze rewolucje dzieją się co dzień. Czasem wystarczy kawa (łyk serca),czasem nie. ;) Pozdrawiam Krzysiek ano tak..może masz rację Krzysiu, że i ta rewolucja potrzebna, ale czy to aby dobry sposób?> to literówka sama się wdarła(: z szybkości odpowiedzi(; to smutne, może chociaż przy tej kawie *jak kto woli- ano tak, J. serdecznie dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi