Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Poezja org to śmietnik

Tomasz_Biela

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam serdecznie /

Od Bieli wara-wareszka. Z całym szacunkiem, ale z ośmioma komentarzami, to niewiele wiesz i się sadzisz.

Tomasz, zerkaj poza org, szeroko.

U mnie 10 komentarzy i jeden wiersz, a u Pana Panie Pancolek?
Ponad 4000 komentarzy, zero prozy, zero poezji.
Rozumiem to "wyszczekanie" - z braku laku dobre i to,
ale "wara-wareszka" zabieraj Pan stąd do swojej kancelarii.

• 4 tygodnie później...

Od Bieli wara-wareszka. Z całym szacunkiem, ale z ośmioma komentarzami, to niewiele wiesz i się sadzisz.

Tomasz, zerkaj poza org, szeroko.

U mnie 10 komentarzy i jeden wiersz, a u Pana Panie Pancolek?
Ponad 4000 komentarzy, zero prozy, zero poezji.
Rozumiem to "wyszczekanie" - z braku laku dobre i to,
ale "wara-wareszka" zabieraj Pan stąd do swojej kancelarii.

Dzięki Pancolku za reakcję /

poza tym

anton jest albo chciał być kolejnym koniem trojańskim orgu
nie udało się /
poza tym antonie jakość dorobku na orgu Pancolka to w przeciwieństwie do twojej jakości choćby mont blanc
a twój dorobek zagłębia się w mont black

miło, że zdołałeś nakreślić zapewne kolejny raz bezsilność pięknych jednakowoż utopijnych założeń / fakt faktem głosowanie może usatysfakcjonować pychę co niektórych niesprawiedliwie poleconych, chociaż czy niesprawiedliwie to ciężko też powiedzieć bo to ludzie jednak głosują /
tak czy inaczej trzeba się przyzwyczaić do pewnych karykaturalnych wyborów gustów i indywidualizmów /

z poważaniem t /

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

A ja tu jestem świeżak ale się pomądruję - nie swoimi słowy. Zadziwia, że komentarz "dzie wuszki" z największą ilością komentarzy przeszedł bez echa... A taki właśnie prawdziwy. Jeśli to ma być forum poezji, to musi być śmietnik. Niech będą kategorie, poziomy i co tam kto chce z wielkich guru. Może podobny ale mniej rygorystyczny system punktacji wprowadzić na P, nie tylko na Z. Z tego co widzę to zupełnie inne towarzystwa się tam wzajem komplementują i krytykują. I jakiś system awansów z P. do Z.?
Brakuje też rzeczywiście kategorii Satyra, która pomieściłaby od fraszek do paszkwili, dając też możliwość uzewnętrznienia się młodym gniewnym. Mam wrażenie, że nowe osoby nie zawsze potrafią się znaleźć, może jakiś mały limit na W też by pomógł uporządkować a przynajmniej ucywilizować osoby, które wchodzą i od razu chcą się podzielić całą swoją twórczością.
Nota bene system jest dość szczelny na Z., o czym mogłem się sam przekonać i nawet słusznie :)

Może tyle do rozważenia przez gospodarzy tego forum.
Pozdrawiam