Jolanta_S. Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 wyznaczone tory zakurzone stare stacje ciążą te same nazwy wagony przepełnione pracą otwarta świeża gazeta jak kanapka z dworcowego kupiona w pośpiechu pachniało dymem wczorajszych papierosów i ściskał brak kartek pamiętam tamte pomarańcze słodki smak wystany w długich kolejkach dla nas zaczarowane miejsce pociąg wciąż jeździ w wagonach jakoś inaczej komórka pachnie ulubioną muzyką obdarte z głodu dworce i tyle uczuć nasz topos
krzysztof marek Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 ciekawy obraz. retrospekcja kiedyś - teraz. podróżuję od czasu do czasu - prawdziwie. podoba mi się :) jedyne co mi tak dźwięczy trochę to czasownik przed brakiem kartek. ale wola autorki :) pozdrawiam serdecznie :)))
Jolanta_S. Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. be czasownik, wkradł się-już go pogoniłam. nie wiem czy teraz lepiej??? ślicznie dziękuję za poczytanie i fajny komentarz-uradowana, że się podoba :)) serdeczności i przemiłych podróży-Jola.
bestia be Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 tory wyznaczone----- wyznaczone tory zakurzone stare stacje ciążą te same nazwy wagony przepełnione pracą otwarta świeża gazeta jak kanapka--- tutaj użyłbym innego wyrazu niż ,,świeża" z dworcowego kupiona w pośpiechu pachniało dymem wczorajszych papierosów i ściskał brak kartek pamiętam tamte pomarańcze słodki smak wystany w długich kolejkach dla nas zaczarowane miejsce pociąg wciąż jeździ w wagonach jakoś inaczej komórka wypchana muzyką tutaj też ,, wypchana" komórka obdarte z głodu dworce ---- z głodu obdarte dworce i tyle uczuć nasz topos Ciekawy wiersz jak i temat w nim zawarty podoba się jednak , tak bym osobiscie pozmieniał ale to tylko moja propozycja wola Autorki jest ostateczna serdecznie i ciepło be
Wilcza Jagoda Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie stacje to i ja jeszcze znam :)podłoga ropą smierdząca :) dobrze zobaczyc takie coś w wierszu:) słonka
Grażyna_Kudła Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Twój wiersz Jolanto zatrzymuje bo... "pachnie wczorajszym" żeby tyko to nam nie powróciło :) pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 przywróciłaś "tamte" obrazy kontra "teraz"; podoba misie popieram niewielki retusz warsztatowy w sugestii bestii, ale to Twój wiersz Jolu serdecznie pozdrawiam - Krysia
Judyt Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 zarysowany obrazek, J. serdecznie
Liryczny_Łobuz Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Pamiętam, pamiętam - a jakże ... ale po co? Mnie jednak "pociąg" nadal kojarzy się z różnicą płci. O~!!! A tamtych udręk - staram się nie pamiętać. Co innego - Auto-Stop! Tylko dla kogo to opisywać ? Buziak - Stop - Buziak! M.
Jolanta_S. Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za poprawki-cosiek skorzystałam i wiersz zyskał. Pozdrawiam ciepło i :))))
Jolanta_S. Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie stacje to i ja jeszcze znam :)podłoga ropą smierdząca :) dobrze zobaczyc takie coś w wierszu:) słonka Wilczyco masz rację "pachniało" :) Serdeczności i słonka, w lesie zimą tak uroczo :)))
Jolanta_S. Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) dziękuję, że zatrzymał. serdecznie-Jola.
Jolanta_S. Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zrobiłam drobne poprawki. Krysiu dla mnie -coś więcej niż "tamte" kontra "teraz". serdeczności :)))
Jolanta_S. Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za poczytanie i komcia :)) Serdecznie pozdrawiam-Jola.
Jolanta_S. Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi też pociąg się jarzy z "przygodą ich dwoje", a że czasy były takie jakie były. No nie takie złe, bo kwitłam młodością... Został mi taki sentyment do jednego pociągu, jest... dla kogo pisać! :))) AUTO-STOP ja tak jeszcze czasem na tego stopa! Zakręcona ze mnie... ale to inna bajka! p.s.
Rekomendowane odpowiedzi