Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem że wyświechtane ale innego równie mocnego wyrażenia nie znajduję co do dwóch ostatnich będę myślał dżienks pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam wątpliwości zwłaszcza jak mówią to ci którzy setkami rodaków mordowali za przekonania pozdrawiam Jacek
krzysztof marek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam wątpliwości zwłaszcza jak mówią to ci którzy setkami rodaków mordowali za przekonania pozdrawiam Jacek dla jasności: też mam wątpliwości. re-pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dla mnie w tytule lepsze by było tylko.. krzesło.. bez czasownika... bo słychać później nieco drażniącą powtórkę. Sam wiersz w porządku... jednak słowo... złodziei... wycięłabym - bez niego jest większe pole interpretacji wiersza. Pozdrawiam... :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kupiłem podpowiedź - dziękuję pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Jacku, jakże wymowny tytuł i zmusza do myślenia, szczególnie w zestawieniu z puentą. Choć przywykłam do Twoich rymowanych, uważam, że ten jest dobry i "mądry", wart zastanowienia... :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu nie lubię być zaszufladkowanym nie bardzo wiem jak rozumieć że "mądry" w pazurkach - jeśli myślisz inaczej śmiało pisz pozdrawiam Jacek
Judyt Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 przeczytałam i rzuciło się: " spadające .. a ludzie zabiorą to czego jeszcze nie masz" nie wszystko aż tak mogą, nie mają mocy Stwórczej, J. serdecznie
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 materialne mogą za to że żyjesz będziesz płacić podatek pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu nie lubię być zaszufladkowanym nie bardzo wiem jak rozumieć że "mądry" w pazurkach - jeśli myślisz inaczej śmiało pisz pozdrawiam Jacek Jacku, pisząc "mądry" miałam na myśli owe "pazurki" wiersza przemawiające do sumień; człowiek traktowany przedmiotowo niczym krzesło przez drugiego człowieka, ograbiany przez tych, którzy uważają się za "bezwinnych" - toż to terrror! Tego nie da się załatwić kałasznikowem... przecież "nie o to chodzi"... To tak w skrócie, bo z tym wierszem można sobie pochodzić. Skoro przyciąga i zmusza do myślenia, to znaczy, że jest w nim życiowa mądrość (trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość). Może za daleko wybiegłam w interpretacji ale fantazjowanie to moje hehe..."skrzywienie" :))))) Jeszcze raz serdecznie - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi