emil_grabicz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 chciałbym cię umieć wyciąć z papieru postawić wśród kwiatów na stole czerwoną kredką usta doprawić i serce przykleić makowe poprosić gwiazdy z nieba błyszczące by chciały twoimi oczami zostać i patrzeć bez końca na ciebie jak stoisz wśród kwiatów milcząca a potem wziąć cię za dłoń z papieru postawić na środku pokoju makowe serce ożywić bajką unieść w ramionach wyjść z tobą z domu
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 :))))))) - to pierwsza recenzja chwila zadumy, złośliwość nadciąga... :(((((( - to druga recenzja Bo, dlaczego nie z gumy? Pozdrawiam serdecznie. Wybacz skojarzenie, ale czasem, wyobraźnię mam... jak środek krówki ciągutki. ;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 powiem tak czytałem dużo lepsze Twoje kawałki i komentarze wierszowane jak ten powyżej druga strofa mi nie leży natychmiast widzę ją inaczej ale nie piszę ponieważ wiem jak mnie denerwują czyjeś gotowe sugestie - włóż w tę strofę więcej klimatu i uczucia (beż ciebie a może i twoimi) ale to moja opinia Pozdrawiam Jacek
emil_grabicz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obie recenzje zmusiły do zadumy... hahaha nie lubię swądu palącej się gumy... hihihi Podoba mi się krówka-mordoklejka i jej skojarzenia. Dziekuję za wizytę i pozdrawiam :)
emil_grabicz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, dziekuje za wdepnięcie i sugestię, U mnie śmiało możesz ze swoją wersją wystąpić. To dla mnie zaszczyt. Zawsze można gorsze lepszym zastąpić, ale nie zawsze pomysły w porę nadchodzą. Spróbuję pomajstrować na kopycie natchnienia... żeby tylko butów nie pogubić... hahaha Pozdrawiam serdecznie :)
Fly Elika Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jak zwykle kiedy cię czytam, robi mi się lepiej na minie :);););-) a z jakiego papieru ta wycinanka, tak z ciekawości zapytam pozdrawiam ;-)
emil_grabicz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Papier mache sculpture... Eliko, cieszy mnie Twoja minka i odwiedziny. Ktoś poprzestawiał drogowskazy poezji i dlatego ciężko na siebie trafić. Podziękował i dygnął nuną, jak Zuzia. Pozdrawiam noworocznie :)
Fly Elika Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 To wina czasem za nagłych rotacji - ale podobnoż trzeba trochę popodróżować żeby w końcu osiąść :-) Również serdecznie i noworocznie pozdrawiam Cię Emilu - rzeźbiarzu mas skul(pti)turyzowanych :))) :*
Marcin B Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 To oczy i gwiazdy to nieee, nie ten poziom. Cała reszta bardzo nastrojowa i ma swój specyficzny urok. Pozdrawiam :)
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 no Emilu:0 bywało lepiej...oj potrafisz;)potrafisz:):)pozdr.
Waldemar Talar Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ja również uważam Emilu że te oczy z gwiazd jakoś nie pasują do reszty . Ale wiersz mimo to bardzo zwiewny i przyjemny . pozd.
HAYQ Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Lubię Twoje wiersze Emilu, ten też jest niezły, ale zbyt Alicją mi w nim zapachniało (jest tu jedyna taka Alicja, która naprawdę to potrafi) Nie powinno to być właściwie zarzutem... i chyba nie jest, ale pozostaje to Al...e ;) Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajkowo, sympatycznie, naiwnie w dobrym tego słowa znaczeniu :) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 "Makowa Panienka" - była taka bajka dla dzieci, chyba w TV. Cukierkowo, słodko, fajniutko, w drugiej - coś się łamie troszkę rytm. Pozdrawiam - baba
Oxyvia Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ładny wierszyk, podoba mi się, bo jest lekki, rozmarzony, melodyjny. Jest metaforycznym wyrażeniem tęsknoty za idealną kobietą. Papier jest cierpliwy, można z niego wyciąć każdą wymarzoną postać, jak na przykład tutaj: [url]www.mmkrakow.pl/rep/blog/271/10841.4.jpg[/url] Oby tylko taka wycinanka nie okazała się rozczarowaniem, bo różnie bywa ze spełnionymi marzeniami: [url]www.klubgaja.pl/_gallery/897.jpg[/url] Pozdrowionka, Emilu! Joa.
teresa943 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Emilu, czytam, odchodzę i powrracam...bardzo bliska mi "ikebana" (swego czasu napisałam wiersz o tym tytule)...taka "ukłdanaka" wyobrażeń jak japoński bukiet ...zadziwia pięknem :)) i uwierz, czasami się urzeczywistnia, tylko trzeba mocno w to wierzyć, chcieć dotknąć... życzę peelowi, żeby wreszcie ożywił "papierowe" pragnienie i odnalazł...realną "ikebanę" :))) Wiersz oczywiście podoba się. Drobne uwagi wskazali już przedmówcy, więc nie mam, co dodać, zatem serdecznie pozdrawiam :))))) Krysia
emil_grabicz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciała by dusza do raju... ale czasami ją diabili do piekła biorą. Podobnie jest z pisaniem. Czy zwykły wróbel kałużowy może być orłem? Może, ale potem, jak się budzi znowu go szarość tuli swą mocą. Hm, trzeba widocznie poczekać na niezwykły wir natchnienia, by wzbić się nad kukułcze gniazdo. Dzięki za poczytanie. Pozdrowienia :)
emil_grabicz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że tak uważasz. Dziękuję za wizytę i pozdrawiam :)
emil_grabicz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm, Waldku, zatem spróbuję coś przy tych oczach pomajstrować. Chyba przeromantyczniłem ździebko. Dziękuję za odwiedziny i komentarz. :)
emil_grabicz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie zapach Alicji, to najwyższe wtajemniczenie słowa i myśli... lubię, jak Nią pachnie. Z tych zapachów powstają przepyszne aromatyczne koktaile, w oparach których lubiem sie "wytarzać"... hahaha. Dziekuję, że byłeś i pozdrawiam serdecznie. >)
Rekomendowane odpowiedzi