zak stanisława Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 szkiełkiem i okiem rozgląda się po świecie nos w komputerze
Adrian_Poraj Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zabawne haiku ;). Pozdrawiam.
aluna Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w szklanym oknie podgląda świat szkiełko i oko Pozdrowionka! Ania
HAYQ Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 a ten świat taki nieprawdziwy... wirtualny świat po cyfrowych obróbkach w zaszklonych oczach
Bea.2u Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Żaczko ;) zabawne haiku śmieje się szkiełko do ekranu Pozdrawiam :) /b
dzie_wuszka Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 a do pary może jakieś auto-mobilne-hajku o złoczyńcy? byłby dobry komplet :) wiesz, tak jak w filmach - ścigany i policjant takie hai-duo z zakreśleniem pełnej sytuacji przestępstwa. takie miejsce zbrodni no bo wiesz, przestępcy też często mają nos mocno wetknięty w komputer, aż nazbyt mocno. zresztą komputer też może być miejscem przestępstwa, zresztą w dzisiejszych czasach, coraz częściej przecież jest. Pozdro :)
dzie_wuszka Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, Hajku, świat niby 'nieprawdziwy', a jednak przestępstwa wirtualne istnieją, można włamać się do cudzych plików, można ukraść numer konta i je oczyścić, można pociągnąć sobie cudze zdjęcia, niedawno widziałam sytuację, kiedy artyście fotografikowi ktoś z sieci rąbnął z jego galerii pomysły na zdjęcia i wstawił jako swoje tutaj informacja: h ttp://blog.widmanska.com/2009/10/plagiat-kopiainspiracja.html tak więc kradzieże wirtualne, to nie zwykłe fantomy, kradnie się cudze wnętrze, bogactwo, twórstwo, pasożytuje na czyimś talencie, pomysłach to karygodne, a nawet powiedziałabym niegodne stąd nie uważam, zę funkcja detektywa jest ironiczna, w tym kontekście - nie jest Pozdrówki :)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Przepraszam ale to d... - nie detektyw! Agent Tomasz, nie tak zapracował na tytuł Człowieka Roku! M :))
HAYQ Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, Hajku, świat niby 'nieprawdziwy', a jednak przestępstwa wirtualne istnieją, można włamać się do cudzych plików, można ukraść numer konta i je oczyścić, można pociągnąć sobie cudze zdjęcia, niedawno widziałam sytuację, kiedy artyście fotografikowi ktoś z sieci rąbnął z jego galerii pomysły na zdjęcia i wstawił jako swoje tutaj informacja: h ttp://blog.widmanska.com/2009/10/plagiat-kopiainspiracja.html tak więc kradzieże wirtualne, to nie zwykłe fantomy, kradnie się cudze wnętrze, bogactwo, twórstwo, pasożytuje na czyimś talencie, pomysłach to karygodne, a nawet powiedziałabym niegodne stąd nie uważam, zę funkcja detektywa jest ironiczna, w tym kontekście - nie jest Pozdrówki :) Witaj dzie wuszko, troszkę nie rozumiem, skąd to nawiązanie z detektywem, w tym miejscu? Chyba nie zrobiłem jakiegoś plagiatu, mam nadzieję? :) Haiku jest raczej o tęsknocie, lub (no właśnie) wręcz przeciwnie - zawodzie, jaki może ten wirtualny świat sprawić. Aha i stąd ten detektyw? :) Artykuł poczytałem, no cóż, teraz kradnie się wszystko - nawet życiorysy niektórzy kradną, ukrywając własne grzechy z przeszłości :) Jesteśmy okradani na co dzień (uwaga, banał będzie) z marzeń, ze złudzeń, praw, z intymności. Pozdrawiam. :)
dzie_wuszka Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, Hajku, świat niby 'nieprawdziwy', a jednak przestępstwa wirtualne istnieją, można włamać się do cudzych plików, można ukraść numer konta i je oczyścić, można pociągnąć sobie cudze zdjęcia, niedawno widziałam sytuację, kiedy artyście fotografikowi ktoś z sieci rąbnął z jego galerii pomysły na zdjęcia i wstawił jako swoje tutaj informacja: h ttp://blog.widmanska.com/2009/10/plagiat-kopiainspiracja.html tak więc kradzieże wirtualne, to nie zwykłe fantomy, kradnie się cudze wnętrze, bogactwo, twórstwo, pasożytuje na czyimś talencie, pomysłach to karygodne, a nawet powiedziałabym niegodne stąd nie uważam, zę funkcja detektywa jest ironiczna, w tym kontekście - nie jest Pozdrówki :) Witaj dzie wuszko, troszkę nie rozumiem, skąd to nawiązanie z detektywem, w tym miejscu? Chyba nie zrobiłem jakiegoś plagiatu, mam nadzieję? :) Haiku jest raczej o tęsknocie, lub (no właśnie) wręcz przeciwnie - zawodzie, jaki może ten wirtualny świat sprawić. Aha i stąd ten detektyw? :) Artykuł poczytałem, no cóż, teraz kradnie się wszystko - nawet życiorysy niektórzy kradną, ukrywając własne grzechy z przeszłości :) Jesteśmy okradani na co dzień (uwaga, banał będzie) z marzeń, ze złudzeń, praw, z intymności. Pozdrawiam. :) przecież haiku ma taki tytuł :) chciałam pokazać, ze dla mnie to haiku, to nie ejst pokazanie poczucia nieprawdziwości, bo rozwijająca się 'rzeczywistość' wirtualna implikuje powstawanie wirtualnych przestępstw, zatem funkcja detektywa 'nos w komputerze' to już nie ironia, jeno codzienność, jak chociażby w przytoczonym przykłądzie kradzieży dóbr umysłowych, wewnętrznych, kradzieży talentu, pracy i twórstwa poza tym, oprócz tego wszak komputer pozwala wyśledzić też przestępstwa realne :) brakuje mi tylko do pary właśnie haiku, które stworzy miejsce zbrodni, byłby tandem :)
HAYQ Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 no tak, teraz rozumiem (wstyd przyznać, ale nie przeczytałem tytułu - ćsiiii) Bujam najwyraźniej w obłokach ;)) Teraz wszystko jasne. Może jednak być ciężko, żeby taki tandem zrobić z haikowych obrazków. Najczęściej to dzieło przypadku. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi