Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 patrzeć nie mogę tak daleko, bliżej nie widzę. Zaakceptowane słowa, zwolnione od przysiąg odchodzą, gdzie rozstrzelane portrety kolejnych wrogów. Rozebrane minuty drżą obok, nie mogę do nich wracać, prawda odparowała, niepotrzebnie marzną, jak skrzepy zimy, pod mosty wpływać nie będą. Nie buduję z siebie, podpór dla stałości mało. W bezwzględności nurcie, zdarzenia toną bezgłośnie, gubię sens nad rzeką, zapatrzony odpływaniem.
kasiaballou Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie podoba mi się pointa - jest banalna i odstaje od niezłej reszty, poza tym ciekawie u Ciebie, dostrzegam pewną metamorfozę i podoba mi się ta zmiana, gaduło ;) pozdrowienia z kostką cukru dla Ediego ;P kaśka :)
Magda_Tara Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 no! a ja też bede tak jak Ty gadatliwa :) biere! (i to nie jest piwo po francusku!)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie podoba mi się pointa - jest banalna i odstaje od niezłej reszty, poza tym ciekawie u Ciebie, dostrzegam pewną metamorfozę i podoba mi się ta zmiana, gaduło ;) pozdrowienia z kostką cukru dla Ediego ;P kaśka :) Edi nie chciał gadać ze mną, może wiedział że przedobrzę ? Myślisz że ostatni wers mogę przemilczeć jak on? Pozdrawiam Krzysiek
kasiaballou Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie podoba mi się pointa - jest banalna i odstaje od niezłej reszty, poza tym ciekawie u Ciebie, dostrzegam pewną metamorfozę i podoba mi się ta zmiana, gaduło ;) pozdrowienia z kostką cukru dla Ediego ;P kaśka :) Edi nie chciał gadać ze mną, może wiedział że przedobrzę ? Myślisz że ostatni wers mogę przemilczeć jak on? Pozdrawiam Krzysiek zdecydowanie... ;)
krzysztof marek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 "z braku pomysłu na życie poczekam na wiosnę." czekanie, czekanie i czekanie... mimo, że słowa przysięgi... cóż warte? zakręty są proste i dlatego takie trudne... pozdrawiam.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak piwo to tylko po belgijsku, bądź gadatliwa bardziej niż ja. Pozdrawiam Krzysiek
Magda_Tara Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak piwo to tylko po belgijsku, bądź gadatliwa bardziej niż ja. Pozdrawiam Krzysiek Ty mój Miszcz! se przykład zabieram oraz uczem sie! :* Poeci Ci powiedzą, a ja z tym piwem, to już wiesz! :D
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podsterowność...nadsterowność....i tak lata jazdy w trudnych warunkach nie pomogą. Czekanie ma tak różny wymiar, a jednak zawsze kojarzy się z dłużyzną. ;) Pozdrawiam Krzychu Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie - to nie jest moja domena. Ale zapytam jutro Ediego, jest lekko obrażony, może jednak przez noc mu przejdzie. Dzięki Kasiu, pozdrawiam Krzysiek
Bachencja_S. Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Pięknie.... Podoba się całość.... Nieczęsto mi się to zdarza w Twoich wierszach.... Ostatni wers ( kasiaballou rację ma ) nie wynika jakby z treści, więc pointą być nie powinien... ALE ON JEST NAJPIĘKNIEJSZY!!!!!!! Tak. Ja też na wiosnę czekam.... ;)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i bądź żdecydowany. Wiem, mam świadomość uproszczenia w ostatnim wersie. Pośpię, rano zawsze lepiej widzę. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Pan_Biały Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 "Nie buduję z siebie, podpór dla stałości mało." - zalatuje klasyką, świetny wers całokształt - przeczytałem pozdrawiam r
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że wyczuwalne jest zalatywanie klasyką. Chciałem żeby było trochę inaczej. Pozdrawiam Krzysiek
Agata_Lebek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Przepraszam, że sie wtrancam :) ale musiałam powiedzieć w jakiej postaci mnie sie ; patrzeć nie mogę tak daleko, bliżej nie widzę. Zaakceptowane słowa, zwolnione od przysiąg odchodzą, gdzie rozstrzelane portrety kolejnych wrogów. Rozebrane minuty drżą obok, nie mogę do nich wracać, prawda odparowała, niepotrzebnie marzną, jak skrzepy zimy, pod mosty wpływać nie będą. Nie buduję z siebie, podpór dla stałości mało. W bezwzglęnym nurcie, zdarzenia toną bezgłośnie, gubię sens nad rzeką, zapatrzony odpływaniem.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i dałem się przekonać. :)) Pozdrawiam Krzysiek
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 mnie się wydaje po przeczytaniu, że jednak podmiot lir. buduje z siebie i to dużo, nawet jak ta skra jest i odpływa to z sercem częścią, J. serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Moim skromnym zdaniem; coraz lepiej, coraz piękniej. Nie jestem pewna, czy nie lepiej jednak by było bez dwóch w w ostatnim wersie? Serdecznie pozdrawiam - baba
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wciąż nowe mosty buduje, nad niezadowolenia powodzią. Pozdrawiam ciepło Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, Agata już też zwróciła na to uwagę. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam ciepło Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi