BARBARA_JANAS Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 skrajem lasu tłoczą się brzozy cień panienki z dzieckiem przy piersi (ono nie płacze ma rozdarte oczy) obmyjesz jej stopy ona tobie winy później złapiesz się drzewa z wyciętym sercem dojrzeje ci w dłoni droga się skończy przy złamanym dębie tam będzie czekała
janusz_pyzinski Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 to co w nawiasie wydaje mi się niepotrzebne,reszta ok-podoba się i to bardzo serdeczności
zak stanisława Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Basiu, bardzo sugestywny obraz, bez udziwnień, misiem kłaniam :)))
BARBARA_JANAS Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Januszu. Nawias do przemyśleń. Serdecznie.
BARBARA_JANAS Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Basiu, bardzo sugestywny obraz, bez udziwnień, misiem kłaniam :))) Pięknie dziękuję Stasiu. Słońca.
Franka Zet Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ach, Basiu piękny ! Dla mnie to ta Panienka, tak to widzę. Trzymaj się drzewa z sercem, Basieniu. Wpadam i wypadam. Długo mnie nie będzie.
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ciekawy, nawiasy niechaj będą. Pozdrawiam, albo, nawet, całuję.
BARBARA_JANAS Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawet jak cię nie będzie to i tak będziesz. Smakuję zapach kawy. Gorąco.
BARBARA_JANAS Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjmuję wirtualnie. Dziękuję i pozdrawiam.
LadyC Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Bardzo mi się podoba tytuł. To co w środku już mniej. Może z racji tego, że nie jestem katoliczką. Doceniam prostotę i piękno przekazu, ale samego przekazu już nie. Pozdrawiam :)
bona Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nie jestem zdecydowana ale i mnie się wydaje, że bez tego co w nawiasie lepiej. Prosty, ujmujący przekaz. Pozdrawiam:)
BARBARA_JANAS Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie kwestia religii. Dziękuję za wizytę. Pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Pomyślę. Pozdrawiam.
Toby Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 fajne podejście do kwestii religijnych :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Toby. Pozdrawiam.
jacekdudek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "konstrukcje" twoich wierszy są pewne, mocne i oparte o bazę uczucia, pewna niedoskonałość jest tutaj cenną zaletą, gdyż uczucia i emocje rządzą się swoim prawem indywidualności, są odczytywane jako autopsyjne lub nie, jako nieznane, stąd rożnorodność odbioru, mnie jest oczywiście łatwiej, więc rzadko komentuję, a z powodu tej chwilowej rozłąki, pozwalam sobie, wbrew umowie, zaznaczyć tłustym drukiem swoje uwielbienie Twoich wierszy, pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "konstrukcje" twoich wierszy są pewne, mocne i oparte o bazę uczucia, pewna niedoskonałość jest tutaj cenną zaletą, gdyż uczucia i emocje rządzą się swoim prawem indywidualności, są odczytywane jako autopsyjne lub nie, jako nieznane, stąd rożnorodność odbioru, mnie jest oczywiście łatwiej, więc rzadko komentuję, a z powodu tej chwilowej rozłąki, pozwalam sobie, wbrew umowie, zaznaczyć tłustym drukiem swoje uwielbienie Twoich wierszy, pozdrawiam Ja Ciebie też...
Goliard Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z tym nie można się nie zgodzić :) dodałbym tylko jeszcze pełną "fizyczność" rzeczy, przedmiotów - to u Ciebie lubię najbardziej :) pozdrawiam :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z tym nie można się nie zgodzić :) dodałbym tylko jeszcze pełną "fizyczność" rzeczy, przedmiotów - to u Ciebie lubię najbardziej :) pozdrawiam :) Fizyczność nazywam "cielesnością rzeczy". Podróż w znaną i nieznaną stronę także materii i/lub uprzedmiotowienie emocji w ciągłym warsztacie. Fajnie, że zajrzałeś. Pozdrawiam.
a._mrozinski Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Piękny wiersz. Może moja interpretacja go upiększa, ale nigdy nie wiadomo... Arek
Rekomendowane odpowiedzi