teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 na tle zagięcia dywanu wyciągałam język po cynamon dyskretnie maskujac ten romans rękami układam nasze relacje w podtypy gwoździami zabijając parawany przesuwam meble o jedną szerokość nie mam siły ścierać kurzów nie jestem samotna kiedy gra telewizor zatrzymuje czas przecierając okulary piętnaście kroków kwadratowych - to miara mojej wolności za oknem biegnie Forest - ale on już ma dziewczynę [sub][/sub] [sub]Tekst był edytowany przez tera dnia 31-08-2004 02:13.[/sub]
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kilka bardzo drobnych literówek "dziewczyne", "scierać" Mam pytanie formalne, peelka jest bi lub homoseksualna, czy chciała być dziewczyną Foresta??
Gość Milena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "nie mam siły scierać kurzów" : ja też często nie mam siły ale właśnie, ten jeden wers - w moim odczuciu, - ten jeden wers jest oazową "wiatą" na mapie tekstu: "nie mam siły scierać kurzów - to miara mojej wolności" , albo powalonym drzewem, które kaze wyhamować. Tero jak to rozumieć, bo nie dam rady przeszkoczyć tej zawady...
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. peelce wszystko jedno :))
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czasem masz mozliwosć robienia jednej rzeczy która odwróci Cie od samotności, jednak po takiej psychicznej gradacji nie masz już nawet na to ochoty... Tera
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takiej depresji to w sumie wcale mnie to nie dziwi. Mam uporczywe wrażenie, jakby trzecia zwrotka odbiegała od reszty wiersza, nie wiem tylko dlaczego.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to raczej taki opis sytuacji, tego co peel robi i na czym polega jego spędzanie czasu...
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 właśnie, bezapelacyjnie wchłaniam pierwszą zwrotkę, w końcu ktoś potrafi napisać o tym bez dosłowności
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ciesze sie... mógłbym prosic o krótką interpretacje :)
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "na tle zagięcia dywanu wyciągałam język po cynamon dyskretnie maskujac ten romans rękami" - cytuję: "Cynamon od dawien dawna używano jako afrodyzjaka. W celu pobudzenia erotycznego stosowano również olejek cynamonowy, którym smarowano genitalia." układam nasze relacje w podtypy - w coś nietypowego, czyli nie miłość nie przyjaźń, wnosząc z "gwoździami zabijając parawany" coś nijakiego, zapomnianego, bez jakiegokolwiek związku emocjonalnego "nie mam siły ścierać kurzów nie jestem samotna kiedy gra telewizor zatrzymuje czas przecierając okulary piętnaście kroków kwadratowych - to miara mojej wolności" - opis stanu depresyjnego peelki, zamknięcia się, samotności aż do rozżalenia lub cynizmu spowodowanego widokiem zakochanego nawet takiego "głupka" jak Forest. Tak mi się wyczytało, ale moge się mylić.
Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pod wrażeniem :) "nie jestem samotna, kiedy gra telewizor" - cudeńko, niestety przerabiałem to samemu (nie w wierszu) Pozdrawiam Wuren
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tommy masz w tym wszystkim dużo racji :)) Tera
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumie to jako ograniczenie do multimedialnej samotności... Jakie to dziś powszechne, jednak pięknie to ująłeś... MC.
Giovannii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo dobre!! Po pierwszym czytaniu wprawdzie skrzywilem sie na Foresta, ale pokolejnych czytaniach przywyklem. Pozdrawiam G.
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wie Pani, że ja mam nierzadko trudności z dobrym odczytaniem głównego nurtu w Pani wierszu :) Tutaj pierwsza zwrotka sama stała się szybko dla mnie skończenie odebranym i trafionym (!) komunikatem poetyckim. A dalszy ciąg tekstu odebrał mi to... i pokazał, że nie o tym jednak, co myślę, jest ten wiersz :( Co nie znaczy, że z niekorzyścią. Pozdrawiam. [sub]Tekst był edytowany przez Witold Marek dnia 31-08-2004 12:01.[/sub]
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witoldzie po pierwsze moze na Ty A po drugie to jestem facetem :)) Tera
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ?????????????????????????????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czytam profil: "nadwrażliwa i dosadna". To ze mną jest coś nie tak???!
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zaraz w profilu poprawie... juz przestałem się ukrywać za zderzakami :) Tera
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czy sugerujesz ze pierwsza zwrotka to odzielny wiersz? :)
Grzegorz Felcenloben Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tylko tytuł, "nie jestem samotna kiedy gra telewizor" (chociaż skądś to już znam chyba) oraz ostatnie dwa wersy. Pozdrawiam G.F.
Rekomendowane odpowiedzi