Agata_Lebek Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 ziarno przyjmie soki przywróci wzrok jak koronkowy deseń w cieniu drzewa niesforne kosmyki lnu pomiędzy palcami jego koszula pachniała Amphorą i żywicą kiedy brał cię na ręce przytulał ciepło wchłaniało cząstki cierpienia aż poczułaś się senna i płynna gdzieś spoza wszystko co kochacie najbardziej docierało do was przeczuciem
Waldemar Talar Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Agatko - wiersz bardzo ciepły i delikatny - taki bardzo bliski i daleki zarazem - bo pozwala powrócić do chwil które zawsze będą cenione - chwil które ujmowały i zawsze będą ujmować . pozd.
Agata_Lebek Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Agatko - wiersz bardzo ciepły i delikatny - taki bardzo bliski i daleki zarazem - bo pozwala powrócić do chwil które zawsze będą cenione - chwil które ujmowały i zawsze będą ujmować . pozd. Witaj Waldku :) Radość z Twojej obecności. Dziękuję za pozytyw. Pozdrawiam ciepło.
janusz_pyzinski Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Agatko,poczułem się na chwilę szczęśliwy jak Ojciec kiedy brał Cię na ręce i przytulał,ale kiedy "gdzieś spoza wszystko co kochacie najbardziej docierało do was przeczuciem" coś ścisnęło za serce-zasmucony pozdrawiam serdecznie
Toby Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 ziarno przyjmie soki przywróci wzrok jak koronkowy deseń w cieniu drzewa niesforne kosmyki lnu pomiędzy palcami jego koszula pachniała Amphorą i żywicą kiedy brał cię na ręce przytulał ciepło wchłaniało cząstki cierpienia aż poczułaś się senna i płynna gdzieś spoza wszystko co kochacie najbardziej docierało do was przeczuciem Mimo że mamy różnych "tatów", takie "drzewa", czujemy podobnie /mówię o sobie :)/. To czego jako dzieci nie rozumieliśmy/ a było tego "od metra"/ "załatwialiśmy" swoim "przeczuciem". Świat był taki czarno- biały jak dobranocka w Unitrze. Dobrze to wyłuskałaś :) Dzieci cierpią / i to jak:)/, a ciepło neutralizuje to "cierpienie" i sprawia, iż stajemy się jacyś tacy "płynni", a potem "wylewni". Ten tekst to taki wyciskacz, który przynosi ze sobą the best of dzieciństwa..."Ziarno" przyjmie soki, stan błogosławiony? :) Wiersz zasługuje na powroty :) Pzdr. t.
Leszek_Nord Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 "córeczkowy" wiersz, niewiele znam takich. Rozczula i nastraja pozytywnie. Pozdrawiam. Leszek.
Agata_Lebek Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam nadzieję Januszu, że to tylko taki "przelotny" smutek ;) Pięknie, że zagrał na emocjach. Dziękuję za przytulenie. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bliskie i prawdziwe Twoje słowa Tomku. Można powiedzieć stan błogosławiony ;) Powroty są i będą. Szykuję już angielską wersję tego wierchołka. Sękju wery macz :) Regards. Już szykuję angielską wersję Tomku
Agata_Lebek Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Leszku, że tym razem dałam radę nastroić także Ciebie :) Dziękuję za dobre słowo :) Pozdrawiam pogodnie.
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 A ja bym Cię przytulił nie jako tata.
BARBARA_JANAS Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zdecydowanie nie przekonuje mnie zastosowanie "drugiej osoby - ty" w wierszu...to takie bezpośrednie wskazanie na czytelnika...którego autor w tym przypadku uniwersalizuje...a to błąd zasadniczy... Gdyby było w pierwszej osobie...to jak najbardziej...w trzeciej... opis z boku...obserwujący...też byłby ciekawy...
Agata_Lebek Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tata pozwolił, już zapytałam ;) Dzięki Stefanie, gorąco.
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tata pozwolił, już zapytałam ;) Dzięki Stefanie, gorąco. Pozdrów tatę.
piotr marcin Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Świetnie...pozdrawiam.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Czytam wszystkie Twoje wiersze Agato, czasami mam mieszane uczucia. Tutaj też, może dlatego że nie mam takich wspomnień. Często wracam, jeśli coś mnie zaciekawi. Teraz też wróciłem. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Agata_Lebek Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tata pozwolił, już zapytałam ;) Dzięki Stefanie, gorąco. Pozdrów tatę. Dziękuję. PozdrawiaMy :)
Agata_Lebek Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzyśku - Konradzie już się obawiałam, że o mnie zapomniałeś. Po przeczytaniu Twojego komentarza także miałam mieszane uczucia. Wiesz o czym mowa ; Dziękuję za "ciekawskie" poczytanie. Czekam na Twój wiersz i linki muzyczne ;) Ciepłonocnie.
Toby Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ekhem.. przyjmij /tak na odległość, cóż / serdeczne gratulacje :) Tomek
Agata_Lebek Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ekhem.. przyjmij /tak na odległość, cóż / serdeczne gratulacje :) Tomek Gratulacje spóźnione o jakieś 16 lat ;P , ale i tak przyjmuję z radością. Tego się nie zapomina ;))
Rekomendowane odpowiedzi