Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym Jesteś "winny" tego wierszyka. Dlatego napisałem przed chwilą  i wrzuciłem na forum z dedykacją dla Ciebie :-)   EPOS CZY OPAS?   Eros lubi popas A za to Agape Nie jeździ na gapę   Eros to uwielbia Geometria prosta: „Bądź ze mną i zostań”   Tylko, który, która? A ja? Czyj i czyja? Tak się kręci szyja.   Tak warzą się losy Naszego eposu Bo krótki jest popas Życiem nazywany
    • @Trollformel Biedańsk( miasto paradoksów, którego nie ma- a jest)- bo wszystko co w nim istnieje bierze się z tego czego nie ma. Są ulice: Bezsenna, Bezradna, Bezsilna, Bez pieniędzy, Chora. I nigdy nie wiadomo kiedy tam się trafi.   Dobry wiersz bardzo.
    • Eros lubi popas A za to Agape Nie jeździ na gapę   Eros to uwielbia Geometria prosta: „Bądź ze mną i zostań”   Tylko, który, która? A ja? Czyj i czyja? Tak się kręci szyja.   Tak warzą się losy Naszego eposu Bo krótki jest popas Życiem nazywany  
    • @Florian Konrad  "Ecce homo" - Oto człowiek- niewolny od nałogów, chciwy i słaby. Nie sztuką jest upaść, sztuką jest się podnieść i iść dalej
    • Jak to możliwe, że stworzył Pan tyle wybitnych dzieł, tak w jednym życiu? "Hamlet", "Otello", "Makbet" i "Król Lear" powstają niemal w tym samym czasie. Czy to śmierć Hamneta, odejście taty, a może czas przełomu w kulturze angielskiej, by wreszcie myśli było ująć w rodzimym języku? Pisząc sztuki o starożytności, czy prehistorycznej Brytanii zawsze tkwiłeś w czasach sobie współczesnych Zachwycał Pan tłumy, ale i wysublimowane elity. Dźwięki violi poprzez wiek, wpływają wciąż na mory brzeg. Ani to skrzypce , ani dęte innej miłości wartości. Nadal. Czy się o nich jeszcze gada?         (William Shakespeare- to już 410 lat)            
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...