Ela Adamiec Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 synku powiedz wierszowi że jestem zmęczona jak Dylan wiem trudno wprowadzić frazę tam gdzie jej nie ma a on potrafi - stary Dylan – tak powiedziałeś gość pięknie się starzeje i mam nadzieję że nie sprawia mu trudności łapanie oddechu wczoraj pomyliłam imiona zapach kurzu na trzepaku i kolejność układanych szkieł w gablocie dywan wisiał wystrzępiony wietrzyłam go by przegonić marzenia jeszcze marzę świątecznie forsycjowo i zajęcznie z jajkiem na karku ileż doświadczeń ma jajko... jestem zmęczona wiersz się na to nie zgadza dlatego zapisuję go wbrew sobie no jasna cholera z tego co pamiętam lubiłam oddychać nucić kochać pić piwo kocham cię synku jak ten wiersz mało współcześnie po staremu tylko tak potrafię jeszcze
Tomasz_Piekło Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 "synku powiedz wierszowi że jestem zmęczona" to jest fajne na początek, ale jakiegoś innego wiersza, bardziej spokojnego i wyważonego, tutaj się Pani trochę rozgadała i wyszło zbyt potocznie. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 kocham cię synku jak ten wiersz mało współcześnie po staremu tylko tak potrafię jeszcze Dla mnie, może być " po staremu "... : ) Ładne i naturalne.
BARBARA_JANAS Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 dywan wisiał wystrzępiony wietrzyłam go by przegonić marzenia jeszcze marzę świątecznie forsycjowo i zajęcznie z jajkiem na karku ileż doświadczeń ma jajko... Ten fragment nieco przegadany...ale całość zadomowiła się bezboleśnie... Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Jak występuje piwo, to plus.
Toby Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 ładny dialog z adresatem, a w zasadzie monolog, który "chciałby" być dialogiem :) pzdr.
Nessa Isilra Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Nostalgiczne, smutne, ładne. :)
Espena_Sway Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 warto przemyśleć, odchudzić niektóre frazy. być może za jakiś czas, poprawić. ale i tak nieźle. pozdrawiam Karolina
f.isia Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubię "niedoskonałość" tego wiersza :)
JacekSojan Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 bardzo oryginalny sposób prowadzenia dialogu z własnym tekstem (to chwyt artystyczny tylko dla wytrawnych łowców słowa - przypominam sobie Bezeta lub Alter Net tutaj - podobnie dywagowali i przerzucali się słowem); - a przy tym ten osobisty, bezpośredni i szlachetnie prostolinijny ton jestem pod wrażeniem; J.S
Rekomendowane odpowiedzi