Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w gruncie rzeczy nie
trzeba się nad tym
zastanawiać no ale

tyle razy miliony
osób powiedziało
że ten świat jest
cmentarzyskiem
bo każdy kiedyś umrze.

zajebiście żyje się
z myślą że jesteśmy
tylko stertą pseudo
zombiaków, które kiedyś
były komórkami a potem
byli brzydsi od kotów
bez sierści.

nadal jesteśmy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Napisałaś niezły thriller psychologiczny i nazwałaś eufemistycznie "przygodą". Znakomity tekst. To poruszająca historia opowiedziana w sposób, który wciągnął mnie od pierwszego do ostatniego zdania. Zaczęłaś niewinnie, wręcz bajkowo – zaproszenie do Ameryki, gesty hojności (kwiaty, zakupy). Następnie następuje gwałtowny zwrot akcji – propozycja małżeństwa i stopniowe odkrywanie prawdziwej, mrocznej natury Adama. Napięcie eskaluje od prośby o dyskrecję, przez zaborczość, oskarżenia o próbę otrucia, aż po otwartą groźbę. Finał - ucieczka przyniosła mi ulgę. Bardzo dynamiczna akcja - moja ulubiona w thrillerach i kryminałach. Narracja pierwszoosobowa sprawia, że historia jest niezwykle wiarygodna i osobista. Chciałam w pewnym momencie krzyknąć - prosi o dyskrecję!? Uciekaj od niego! To manipulator i toksyczna osoba. Twój tekst jest też przestrogą - żadne pieniądze nie są w stanie kupić miłości, szacunku i bezpieczeństwa. Podziwiam Cię za siłę ducha, odwagę, mądrość i wolę wyrwania się z tego psychicznego koszmaru.  
    • @Annna2 Ciągle sobie kminię co by tu jeszcze napisać to i pomysły przychodzą, raz lepsze, raz gorsze, innym razem średnie, ale jeszcze są.  @Annna2 Zresztą znasz mnie Anno u mnie to wręcz nadpodaż :))
    • @Wiesław J.K. Z jednej strony racja, a z drugiej nie do końca, bo awangarda ma w sobie coś tak wyszukanego, coś tak wyolbrzymionego, że bywa hamująca. Również serdecznie pozdrawiam :)
    • @Leszczym  Ty to masz pomysły. Trochę zawiłe, ale fajne  
    • @Berenika97 Bardzo dziękuję za uważną lekturę mojej twórczości :) Miło jest mieć Czytelniczkę :) @TylkoJestemOna Ja jestem nieco starej daty, relacja w sumie powinna prowadzić do pewnych kategorii spraw :)) Bo inaczej to nie wiadomo co to jest :)) A ile facet przy tym musi się nakołować to wielka poezja życia :)) @Nata_Kruk Natko ja bardzo lubię czasem różne literacje, bo one w naszym języku, przebogatym w znaczenia i wieloznaczenia prowadzą czasem do ciekawych kwestii :)) Taka technika, taki efekt, dodatkowo, ale tego już nie zmienię, szybko pisanie :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...