Adrian_Poraj Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Mała biedronka przed kroplami ucieka w opadłe róże
jasna Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajne :-) Moja improwizacja:letni deszcz między kropkami biedronka Pozdrawiam, jasna :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poszperałem trochę w Googlach i znalazłem zdjęcie, które pasuje do Twojego obrazka: h ttp://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2012028,3,15,2363,Jesien.html Super sprawa z tymi biedronkami :) Zwłaszcza, że można spotkać je jeszcze nawet w listopadzie h ttp://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1547593,2,15,biedronki.html - kiedy kropla od kropki do kropki odmierza biedronce (i nam) coraz krótszy dzień: mgielne dni z kropki do kropki biedronki
Adrian_Poraj Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Dziękuję za przeczytanie i komentarz, cieszę się, że się podoba. Pozdrawiam ;).
jasna Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Rzeczywiście można pobawić się kropkami. Kiedyś napisałam: przelotny deszcz między kropkami kluczy mrówka Do biedronki pasuje też: drobny deszcz wśród pierwszych kropek biedronka albo nawet (skoro nie ma czasownika) to w L1 może być "kropi deszcz". Dzięki za inspirację i fajną zabawę. :-))
Rekomendowane odpowiedzi