bona Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Módlmy się, niech słowa w milczeniu przejdą, jak ona. Śmierć lubi przerywać, we wspólnym tle zamyka końce. Z nocy przemyca w noc. Módlmy się o światło leżące na łóżku - dzień, którego zabraknie. Módlmy się za czerwone ściany, przez które odejdzie życie. Za wyciągniętą dłoń.Edward Munch "Łoże śmierci", 1895
bona Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Tutaj jest obraz: www.munch.com.pl/Munch-1895-1903/edwardmunchoemierciolejnaptnie90x1205cmkolekcjarasmusameyerabergennorwegia.jpg
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Na czasie.Dobre. Pozdrawiam.
bona Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Dziękuję Stefanie i jak zawsze pozdrawiam :)
Bea.2u Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Witaj, Bo :) nie wiem, co powiedzieć. Munch przemawia przez Ciebie :) miałam ochotę polemizować z wyciągniętą dłonią i czerwienią ścian, ale to bez sensu. skojarzenie odwrotne z ręką sięgającą po owoc przekonały mnie, ze jesteś genialna. Pozdrawiam /b
bona Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Bea, cieszę się, że nie rozczarowałam i pochwalę się, że wiersze "Czarne koronki", "Ofiara" i "Chore dziecko" zajęły II miejsce w Tyskim Lecie Poetyckim:) Pozdrawiam ciepło.
H.Lecter Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 W odróżnieniu od poprzednich " munchów ", tutaj wspomaganie obrazem jest konieczne, wiersz źle znosi samodzielność... W " pakiecie " - świetne. : )
bona Opublikowano 31 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Możliwe, trudno mi się wypowiedzieć. Ale dobrze, że w pakiecie na tak, to dużo dla mnie. Pozdrawiam :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Co ja będę dużo gadać...lubię twoje przenikanie w obrazy...O śmierci a przede wszystkim o tym co pozostawia życiu...duchowość i materia stają w jednym rzędzie... Pozdrawiam...
bona Opublikowano 31 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Barbaro, dziękuję i pozdrawiam :)
Bea.2u Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gratuluję. Chętnie bym nabyła cały tomik z wierszami do Muncha :) Pozdrawiam /b
bona Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Bea, dziękuję:) A tomik, i ja chciałabym taki:))
bona Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Hewciu, dziękuję za wizytę i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi