Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Tomik poezja org na Nowy Rok - konkurs ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A kto pana upoważnił do tykania?
Przynajmniej formy proszę zachowywać, gdy nie stać na nic innego poza jazgotem samozadowolenia.
Nie ma pan pojęcia o ISBN-ach i o wydawaniu - to nie mój problem.
Niech się panu wydaje, że znalazł pan receptę na wszystko.
"Uśredniony" almanach będzie rzeczywistym odbiciem aktualnego stanu umysłu i ducha tego forum (bo o poezji, choćby o org, trudno w tym wypadku mówić).
A teraz proszę się odfiksować -

J.P. -

Ten pozwolił duch, co i szanownemu nickowi pozwolił się tutaj przypałętać.
I sio!
  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No bo trzeba się zastanowić nad formułą - albo robimy to dla użytkowników poezja org, albo dla użytkownika co ma 15 nicków.
A skoro już jesteśmy przy temacie - jeżeli ktoś ma po dwa, trzy nicki, to jest dla mnie oszust i tyle, tyle, że teraz jawny i w zgodzie z obowiązującym od niedawna prawem. Co to za użytkownik, co sam sobie recenzje wpisuje?
Czyli w takim razie krzywdzimy jednonickowców, którzy nie robią z siebie po 6 razy to samo, tak?

ktoś, kto ma 6 nicków czasem ma zwyczajnie 6 x więcej do powiedzenia.
jednonickowiec mógł z kolei napisać pod jednym nickiem 6x więcej dobrych utworów. - o tym właśnie mówię.
dając tekie uprawnienie org odróżnia się od innego forum, na którym jest to zabieg niedozwolony. nie widzę niczego złego w publikowaniu wierszy pod różnymi nickami. dajmy na to mojego śmiertelnego wroga, który przybiera różne maski. nie mogę mu zarzucić, że trenuje różne wersje peelów, testuje możliwości. nieuczciwość się zaczyna w momencie, gdy wykorzystuje kilka nicków do zadań pseudo społecznych, typu nagonki na nielubianych, czy wielokrotny poklask czy rozmowy ze sobą samym, nie mówiąc o wykorzystaniu punktacji. to śliski temat. tak czy inaczej, co za różnica, pod jakim nickiem wiersz powstał.

odnoszę wrażenie, że idzie Pan w kierunku promocji autorów a nie przeglądu zawartości orga. ale to temat do szerszej dyskusji wcale nie taki oczywisty.

No widzisz, jak to jest z nickami, wpadnie jakaś "nocna zmora", wklepie się i tyle z tego. W dodatku jeszcze nie rozumie, co czyta i o czym czyta, ale się garnie.
A co do promocji poezji - dobrze, wybieraj listę.
Opublikowano

ktoś, kto ma 6 nicków czasem ma zwyczajnie 6 x więcej do powiedzenia.
jednonickowiec mógł z kolei napisać pod jednym nickiem 6x więcej dobrych utworów. - o tym właśnie mówię.
dając tekie uprawnienie org odróżnia się od innego forum, na którym jest to zabieg niedozwolony. nie widzę niczego złego w publikowaniu wierszy pod różnymi nickami. dajmy na to mojego śmiertelnego wroga, który przybiera różne maski. nie mogę mu zarzucić, że trenuje różne wersje peelów, testuje możliwości. nieuczciwość się zaczyna w momencie, gdy wykorzystuje kilka nicków do zadań pseudo społecznych, typu nagonki na nielubianych, czy wielokrotny poklask czy rozmowy ze sobą samym, nie mówiąc o wykorzystaniu punktacji. to śliski temat. tak czy inaczej, co za różnica, pod jakim nickiem wiersz powstał.

odnoszę wrażenie, że idzie Pan w kierunku promocji autorów a nie przeglądu zawartości orga. ale to temat do szerszej dyskusji wcale nie taki oczywisty.

No widzisz, jak to jest z nickami, wpadnie jakaś "nocna zmora", wklepie się i tyle z tego. W dodatku jeszcze nie rozumie, co czyta i o czym czyta, ale się garnie.
A co do promocji poezji - dobrze, wybieraj listę.

ja? mądrala ;)
Opublikowano

czuję się wyzwana po nicku, też anonimowym !
czy tak ma wyglądać tworzenie listy, przez zgłaszanie tytułów? czy autorzy nie powinni sami zgłaszać swoich wierszy? mogę podać swoją listę faworytów i konkretnych wierszy, jeśli mamy zgłaszać innych użytkowników. będzie długa :)

??
Opublikowano

czy tak ma wyglądać tworzenie listy, przez zgłaszanie tytułów? czy autorzy nie powinni sami zgłaszać swoich wierszy? mogę podać swoją listę faworytów i konkretnych wierszy, jeśli mamy zgłaszać innych użytkowników. będzie długa :)

??

No właśnie - samemu się nie wybierze, bo to i długo czasu i nie ma za bardzo sensu, bo nawet, jeżeli wybierzesz 100 autorów, to z 60 powie, że nie chce się wydawać.
Tylko teraz popatrz - wybieramy nicki, ok, ale wydajemy po nickach?
I teraz będzie przykładowo:

prawdziwe imię i nazwisko
Straszny Kościotrup
Anioł Zagłady 666
nocne zjawisko

to wtedy zrobimy polew na całą Polskę.
Opublikowano

Dosyć tego. Ban za sianie zamętu i prowokowanie do kłótni. Sio!

a.
Opublikowano

??

No właśnie - samemu się nie wybierze, bo to i długo czasu i nie ma za bardzo sensu, bo nawet, jeżeli wybierzesz 100 autorów, to z 60 powie, że nie chce się wydawać.
Tylko teraz popatrz - wybieramy nicki, ok, ale wydajemy po nickach?
I teraz będzie przykładowo:

Straszny Kościotrup
Anioł Zagłady 666
nocne zjawisko

to wtedy zrobimy polew na całą Polskę.

:)
prawdopodobnie większość wybranych do tomiku poda nazwiska :))
nick, jak nick, nie widzę nic śmisznego, nazwiska też bywają głupie.
ważny jest zgromadzony materiał wierszy. one przemawiają i bardziej bym się obawiała o to.
by nie siać popeliny z tandetą, tapetą itp. wybrać te wartościowe.
Opublikowano

Bea.2u - no w sumie rozumiem Twoją idee, tylko czy rzeczywiście aż źle tutaj z nami, że jedynym poetą tutaj jest osoba, co ma 16 nicków? Bo jak na razie to tak wygląda :)
A pomysł Angello jest jak najbardziej rozsądny - popatrz - kto będzie chciał się wydać, ten się wklei i tyle. I oceniać będzie forum, a nie pojedyncze osoby.

Opublikowano

jak to już Lem zauważył mamy wykwit niezleżnych poetów. niezależnych od korzeni a wręcz bezkorzeniowych. czy to pan iksiński czy niemy zuch, co za różnica... różnorodność form, tematyki jest tu atutem, a nie nazwisko.
Opublikowano

jak to już Lem zauważył mamy wykwit niezleżnych poetów. niezależnych od korzeni a wręcz bezkorzeniowych. czy to pan iksiński czy niemy zuch, co za różnica... różnorodność form, tematyki jest tu atutem, a nie nazwisko.

To było skierowane do "nocnej zmory", ale znikł, to i post znikł :)
Opublikowano

Wiersze mogłyby, gdyby Poeta sobie tak życzył, podpisane nickiem. Nie widzę sensu kogoś zmuszać do podpisania utworów imieniem i nazwiskiem, nawet fikcyjnym.

Mógłbym przyjmować wiersze na swój adres domowy. Nie ma problemu. Chociaż przyznam, że jeżeli chodzi o czas, to mam go niewiele, niestety.

Wydaje mi się, że wtedy byłoby najuczciwiej.

a.

Opublikowano

Bea.2u - ale racje masz. To może tak:

1. W wydawnictwie brać mogą osoby zarejestrowane od trzech miesięcy. Najbardziej preferowane są nazwiska, jednak nie jest to wymóg konieczny.
2. Wiersze oceniają użytkownicy "poezji org." wpisując pod danym utworem plus lub minus - głosują TYLKO użytkownicy zarejestrowani od trzech miesięcy.
3. konkurs zaczyna się od 1 listopada, kończy 31 grudnia.
4. wybrana komisja liczy głosy.

5 - a kto to potem wyda i porozsyła?
:)))

No, teraz przerwa, rany, ja miałem pracę napisać...

Opublikowano

Panie Michale, zastanawiam się ile razy jeszczę dostanę po tym nicku. Nie przechodzi Panu przez klawiaturę moje imię??

wracajc do teamtu, jeśli użytkownicy mają głosować, to admin powinien narzucić kontrolę na wielonikowość, bo to wiedza tajemna.
Opublikowano

Musiałbym wziąć tydzień urlopu, zamknąć forum na rok i iście ABW-skimi narzędziami prześledzić forum, a i tak wyśledziłbym 5% wielonikowości.

Nie da się. Ani udowodnić, ani wyłapać (tym bardziej, że 75% Użyt. ma dynamiczne IP). Poza tym trzeba mieć na to czas.

Dlatego proponuję wrócić do korzeni i postawić na pocztę tradycyjną, współ(z)graną z pocztą elektroniczną. I dać prawo wszystkim Poetom możliwość głosowania (tym, którzy biorą udział w konkursie).

a.
Opublikowano

a.

Ale blaza!
pie**** takie porządki, angello.
I będzie to pie***** każdy, poważnie traktujący siebie i Poezję.
Nikt z Poetów nie weźmie udziału w tej szopce - nikt, poza SILIKONEM i klakierami.
Odciąłeś się od horyzontów.

Życzę sukcesów w gronie nikosiów dyzmów.
Życzę powodzenia w zamykaniu ludziom ust.
Życzę powodzenia w dalszej dyskryminacji i podziałach wśród użytkowników.
To już nie jest portal poetycki -
zamieszczanie tutaj to po prostu obciach i dyskredytacja dla Autorów.
OBSUWA dla nicków i nazwisk
Wiesz, nie podejrzewałam Cię o to, że nadużyjesz funkcji Wielkiego Brata – żeby podcierać nos Krzywakom i kupie – to idzie w eter, angello – to idzie w eter…

a teraz posprzątaj pod publiczkę;
usuń moje wątki – jak już to robiłeś
usuń moje posty – jak już to robiłeś
usuń każdego wolnego i niezależnego twórcę.

i mnie zbanuj na stałe
bay

:))
Opublikowano

a.

Ale blaza!
Nikt z Poetów nie weźmie udziału w tej szopce - nikt, poza SILIKONEM i klakierami.

Wiesz, nie podejrzewałam Cię o to, że nadużyjesz funkcji Wielkiego Brata – żeby podcierać nos Krzywakom i kupie – to idzie w eter, angello – to idzie w eter…

i mnie zbanuj na stałe
bay

Jestem za!
Opublikowano

Ale blaza!

i mnie zbanuj na stałe
bay

Jestem za!

Wolny i niezależny twórca jest tylko jeden, nie można go usuwać... ; )
Opublikowano

Panie Michale, zastanawiam się ile razy jeszczę dostanę po tym nicku. Nie przechodzi Panu przez klawiaturę moje imię??

wracajc do teamtu, jeśli użytkownicy mają głosować, to admin powinien narzucić kontrolę na wielonikowość, bo to wiedza tajemna.

To tak z przyzwyczajenia :)
Ale popatrz jak działa nick:
1. potrzebny jest osobom, którzy atakują wiersze innych użytkowników, a nie wystarcza im własny nick, który mają (i znam takie przykłady :)
2. do wywołania afery, przykład mamy powyżej
3. zaprzeczenie bana, bo jak jedna osoba dostaje bana, to zaraz stwarza sobie nowego nicka i tej kary już nie ma
4. i wreszcie jak ktoś rzeczywiście chce sprawdzić swoje siły, ale wtedy daje wiersz i wybucha ew. pod nim, a nie mając 50 wpisów atakuje osoby, których teoretycznie nie powinien znać.
5. no i oczywiście tworzenie sobie TWA