H.Lecter Opublikowano 12 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale na pewno nie ma żadnego związku z Wojaczkiem. Miało mieć, autor się nie postarał - uwyraźnić... ; ) Dzięki, Stefanie.
Marcin Gałkowski Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 co ja mogę napisać jako zdeklarowany fanatyk Wojaczka?;) ale fakt faktem, że wiersz bardzo mi się spodobał. może i jest do pewnego stopnia prosty ale treści w nim bardzo dużo. a to chyba cecha dobrej poezji. pozdrawiam G
Tumus Eulusys Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Bylebyś, jak on nie skończył. Nie wiem czemu czytając ten wiersz nasuwa mi się dziwne stwierdzenie - parodia paradoksu... Może coś w tym jest. Dajesz "czadu" wolnomyślicielom Pozdrawaim, TE.
H.Lecter Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdeklarowani fanatycy Wojaczka, to poniekąd " grupa docelowa "... : ) Cenię Wojaczka, nie lubię wojaczkowania. Dzięki, Marcinie.
H.Lecter Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby nie to, że nie wiesz, spytałbym o tę parodię paradoksu... ; ) Dzięki.
Agata_Lebek Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mocne :)
H.Lecter Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mocne :) Agatek, uważaj, tam mogą być promile ! : ) Dzięki.
H.Lecter Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzepanie wojaczka??? tytuł jak na szóstoklasistę, czysta prowokacja. ale wiersz niezły. bóg niewierzących... mam innych bogów, ale ten potrafi się zadomowić. przeczucie światła w puencie - nagłe zaskoczenie końcem a może za późne złapanie przeczucia. podoba się ta dwuznacznoość, każe się zatrzymać. taki flash. fajne i proste, jak lubię :) brak talentu do życia jednak zostaje. pozdrawiam /b mój bóg niewierzących nie ufa mi Tu jest pewna przewrotka...wbrew pozorom, nie mamy innych bogów... : ) Dzięki.
basia gowska Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 bo pan myśliciel to albo ze swoim bogiem sie wadzi albo trzepie coś na w czasem którąś tam popiesci i z powrotem nad ostatecznościami się zaduma... fajne takie pisanie o wnętrzu zawiłym, a lekkie pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pan myśliciel... : ) Ujęłaś to lepiej od autora...: ) Dzięki, Basiu.
H.Lecter Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mój bóg niewierzących nie ufa mi Tu jest pewna przewrotka...wbrew pozorom, nie mamy innych bogów... : ) Dzięki. bóg niewierzących nie może ufać, nie może istnieć, bo nie ma wiary. wiem. z natury jestem ufna, wierzę w zaufanie, moi bogowie mogą mi ufać. mogę ich zmieniać jak rękawiczki, i każdy jest prawdziwy. ale to wielorakość bytów stojąca w opozycji do Wojaczka. ... wbrew pozorom mamy wielu bogów ;) Proszę bardzo :) /b Bóg w tym układzie jest wartością stałą, wartością zmienną ( lub kwestionowaną ) peel ze swoją negacją, która zaczyna pożerać samą siebie... To brak zaufania w brak zaufania...czyli dochodzimy w to samo miejsce... : )
bona Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Dobrze, że wyrzuciłeś wers z drugiej strofy, ten z "bycia". Wiersz na tak, dobry wiersz. Pozdrawiam :)
Tumus Eulusys Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby nie to, że nie wiesz, spytałbym o tę parodię paradoksu... ; ) Dzięki. Zawsze możesz. :-) Ale czy trzeba? Chyba nie. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi