Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 umarł człowiek na kółkach nie zobaczymy go już przed sklepem niby żal a trochę ulga ciepły deszcz zmywa ostatnie ślady w kałużach jak gdyby nigdy nic taplają się wróble
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "niby żal a trochę ulga" Tak.
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Taplanie się wróbli w kałużach ? To znowu o nas? Oszczędnie, ale wyraźnie. Pozdrawiam. A.
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo mi się podoba ten wiersz...jest porażający...smutny...piękny ...pozdrawiam
Jana Niechciał Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Poraziłeś mnie tym wierszem Marku. Niesamowity tekst. Pięknie napisane. Cieszę się, że mogłam go przeczytać - dziekuje i pozdrawiam.
Regina Koch Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Krótki wiersz ale jakże bogaty w treść,wielu ludzi jak nazwałeś na kółkach i nie tylko odchodzi, dla jednych ból,dla innych ulga.Wiem coś o tym.Dzięki za wiersz.
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiem co nasz na myśli Regino, chociaż wiersz nie porusza tylko problemy niepełnosprawnych mimo że człowiek na kółkach faktycznie nie miał obu nóg.
Marcin Makuch Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 prawda... sam jestem niepełnosprawny i choc mam jedynie 16 lat poczolem piekno twego wiersza, jest taki troche i o mnie...
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Drogi Marcinie odebrałeś mi mowę.Życzę ci wiele łask bożych.
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "niby żal a trochę ulga "-najlepszy i najbardziej wyraźisty fragment Pozdrawiam Agata
Maria... Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz krótki ale zawiera wiele treści, ujął mnie w pewnien sposób.. pozdrawiam
Bartosz Wcisło Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Charakterystyczny dla pana styl.Do ulubionych.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie powiem ze wiersz jest piękny i cudowny bo taki nie jest, zakrawa tu troche o tanie poruszenie bo tak naprawdę tylko dwa wersy jakos tak niezwykle ruszaja. To moje takie wrażenie ale wiersz bardzo sie podoba, ta oszczędność słów na tle jednej olbrzymiej myśli, jednego istnienienia. wiersz mógłby oczywiscie byc lepszy, ale i tak należą się gratulcje. Mam takie zdanie bo komentarz pisze chyba z tydzień od przeczytania wiersze, tak juz na sucho i bez emocji dlatego łatwo jest mi zanegować jego piękno. Powtarzmiż wiersz się podoba Mam nadzieje ze autor zrozumie co miałem na myśli... Tera Tera
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki Tero za komentarz, co mogę powiedzieć a propos;często oceniamy innych przez pryzmat swojego stylu.Podobne przyciąga podobne i odwrotnie.Człowiek na kółkach nie był mi szczególnie bliski ale stał się pretekstem do ogólnej refleksji.
Rekomendowane odpowiedzi