Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 gdy połowa twarzy usypia druga ta zakryta parawanem-dłonią sięga po kieliszek tkliwości orzechy i kasztany zerwane z uwięzi lata odlatują na ziemię w prawym profilu ostrość uderza chłód wrześniowego powietrza onieśmiela słowa w gardle orzechy i kasztany wykluwają się w locie z miękkości snów łupina powiek ciąży jesiennie na zewnątrz światło pada pod innym kątem nie widać samotnie umierających bez znieczulenia
Magda_Tara Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 :| dawno żaden wiersz tak mną nie wstrząsnął trzymaj się dasz radę musisz
Bachencja_S. Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Najbardziej podoba mi się to, co robią orzechy i kasztany...... Lubię, kiedy pijesz z tego kieliszka tkliwości. :) Pozdrawiam.
MARZKOB Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Długie, pokrętne korytarze ludzkich myśli, w których gubimy się każdego dnia i którymi każdego dnia musimy przechodzić. Bardzo lubię spacerować Twoimi korytarzami. Czekam niecierpliwie na weselsze klimaty i mocno wierzę, że nadejdą. Czekam też na kasztany- pieczone - pozbawione powiek. A dzisiaj śpij spokonie. Marzena
Krzysztof_Kurc Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzymam bo muszę. Pozdrawiam Magdo Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Orzechy i kasztany robią co mogą by odwrócić moją uwagę od ważniejszych rzeczy. Pozdrowienia Krzysiek
Bachencja_S. Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I na to one są.... ;)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stepują po trawie nim zatrzymam je w garści co w palcach łamie prawo orzecha do wolności Kasztanowy smak chowany za korupy płotem wypieczony trzask miedzi mieniącej się złotem Dziś spać już czas niech padają sobie orzechy z kasztanami wraz życzą nam spokojnej nocy Pozdrawiam Krzysiek
teresa943 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Krzysiu, zawsze czytam Twoje wiersze, choć rzadko komentuję. Teraz też wracam po raz enty i cóż? Powiem tylko, że czuję zmagania peela pomiędzy trudnościami (cierpienie?) a za wszelką cenę staraniem, by przywołać, przybliżyć "kasztany i orzechy" marzeń (pragnień?)... i bardzo wymowna metafora o połowie twarzy, coś jak rozdwojenie w człowieku, któremu wiatr zawiał w oczy... Wiesz? Skądś to znam...i może dlatego tak to rozumiem? Trzymaj się peelu! Kasztany i orzechy są w zasiegu ręki...wbrew i pomimo :))))))) Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widać autor sam już nie wie co gada, może bredzi jesiennie. A może istotne jest to że, boskość może być chimetyczna. A nieważność może być względna i opisanie nieistotnego stanie sie istotne. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjmnie jest wiedzieć, że czytasz moje wierszydełka. Ostatnio są może przyciężkawe, ale taki czas mnie sięgnął. Jeśli zatrzymują choć na chwilę, już jestem szczęśliwy. Próbuję w nich przemycić duzo z uczuć, które mnie obsiadły. Pozdrawiam Krzysiek
Judyt Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 hmm///że te kasztany wśród liści takie gołe i samotne? tak mi się to czytało, chociaż ta puenta zbyt drastyczna jak na powyższą treść jak dla mnie, J. (: płoniaście Krzysztof
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasztany są tłem i integralną częścią wierszydełka i jesieni. Noszę je w kieszeni razem z orzechami. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi