adolf Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Za rozbite kolumny czas przebrał się, ale Nie zdołał już dosłyszeć, że ta maskarada Miała się skończyć wczoraj. Dziś zegar zapada Przez to o wiele wcześniej, no i zbyt nachalnie Dreszcz przebiega po wietrze moimi słowami Czerwony aerozol dyfunduje w liściach Z Arrasów monitorów, płaskich, da się widać Całe wczoraj, pół jutra - co są już.. za nami Czas się nie zestarzeje, lasy też, siwizna Śniegu to jest kamuflaż przed zachłannym wzrokiem Tylko klepsydra ciała jest zawsze prawdziwa. Sypiemy się ziarnami oczu i powietrzem Tunelami żył pędzi po nas własny koniec A czas się ciągle bawi. I nic o tym nie wie.
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zamiast; "da się widać" zrób "właśnie widać" albo: "jasno widać". Ta forma, która jest, nie ma prawa bytu! Wiersz jest przecudny. Bardzo mi się podoba! Pozdrawiam, Anna Para
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 fajni sobie tam przemijanie...pory roku się zmieniają człowiek w sumie też, chociaż lat upływa z każdą sekundą, J. płoniaście (:
teresa943 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 zamiast "da się" lepiej byłoby "zda się widzieć", co o tym myślisz? coż więcej powiem? wiersz mnie urzekł :) serdecznie pozdrawiam Adolfie :-) Krysia
adolf Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tam:) Mów mi Przemku :)) Dzięki za wgląd, przemyslę jeszcze to da się :))) pozdr
adolf Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) dzęki za wgląd, a zco z formą nie tak :)) pomyslę jeszcze :)) pozdr.
adolf Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko, że pory roku się zmieniają w nieskończoniość, a my się zmieniamy w śmierć :(
teresa943 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tam:) Mów mi Przemku :)) Dzięki za wgląd, przemyslę jeszcze to da się :))) pozdr miło mi Przemku :)))) Krysia
Anna_Para Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Wyjaśniam, o co mi chodziło:) Bo "da się widzieć", nie zaś : "da się widać". Ale przy "widzieć"- nie masz rymu:) Pozdrawiam,cieplutko, zawsze mi się podobają twoje sonety, prace translatorskie także. Acha! jeszcze "się" w pierwszym wersie przestawiłabym przed czasownik, będzie czyściej! Ale i tak jest pięknie, przez metafory takie jak "tunelami żył pędzi czas po własny koniec"!
Judyt Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylko, że pory roku się zmieniają w nieskończoniość, a my się zmieniamy w śmierć :( nie tam..tak samo mogę sobie powiedzieć: pory roku w niektórych liście gniją, a my nie tak dosłownie w śmierć J. (:
Szkic Tylko Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 jednym słowem wspaniały:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi