Judyt Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 co potyka się o sandały sentymentalna nuta nie lubi występowania oblicze pobladłe natychmiast jakoś tak nieswojo, czasem nijak i kłuje nieustępliwie rozstąpcie chmury pociemniały świt kruszejących liści ostatnich bo na więcej już nie starcza miejsca skrawki serca na wodzie unoszą się opodal jak żaglówki wzruszeniem umęczony zbity człowiek wolno szedł drogą cierpień bo umiłował ciebie i mnie (...)
Fly Elika Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 nie można temu wierszowi nic zarzucić, poprowadzony, jak dróżką słotną całość tak harmonijna choć smutna choć w ostatnim dwuwersie niejasność, może być też wyrozumiale odebrana ... ech właściwie, to nie wiem jaka niejasność przecież to jasne, przykre tylko, że umiłował w bólu, ale kto wie... w biedzie poznajemy tych najprawdziwszych ... podoba mi się
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 skrawki serca na wodzie unoszą się opodal jak żaglówki umęczony zbity człowiek wolno szedł drogą cierpień bo umiłował ciebie i mnie (...) to dla mnie ...właśnie to najbardziej przemawia, cierpienie z miłości do człowieka, do "mnie", do "ciebie" pierwsze trzy zwrotki opisują smutek, wyżej wymieniona część wiersza ukazuje, że smutek może mieć inny wymiar... wymiar miłości do drugiego człowieka; serdecznie pozdrawiam Judytko :-)
ula Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 czyżby Cię jednak dopadło, Judyt? pewnie z naszej winy, takie smęty siane są ostatnio na forum.. dobry wiersz, nastrojowy pozdrawiam :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dużo religii ostatnio na forum... dlaczego smutek Judytko... potyka się o sandały rozstąpcie chmury pociemniały świt kruszejących liści ostatnich bo na więcej już nie starcza miejsca ten fragment dla mnie najlepszy... jak zwykle ciepłonaście...:))
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mm..dziękuję bardzo i z serca za wstąpienie przykre, nie jest to że umiłował, to powinno rozjaśniać, J.(: płoniaście to prawda że w biedzie, ładnie to przywołałaś..
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie tak...dziękuję Teresko za wizytę serdecznie..J.
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bardzo Ula za przybycie może troche i dopadło jak to z człowiekiem bywa, ciekawe kto pocieszy...to specjalnie dla forumowiczów, a poza tym mam problemy J.(:płoniaście
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dużo religii ostatnio na forum... dlaczego smutek Judytko... potyka się o sandały rozstąpcie chmury pociemniały świt kruszejących liści ostatnich bo na więcej już nie starcza miejsca ten fragment dla mnie najlepszy... jak zwykle ciepłonaście...:)) dziękuję bardzo Basieńko i Tobie za wizytę no...trochę tak wczoraj było, każdy ma i wzloty i upadki, swoją wytrzymałość, ciepłoniaście J.i serdecznie religii..lepiej żeby było wiary
HAYQ Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 co potyka się o sandały sentymentalna nuta nie lubi występowania oblicze pobladłe natychmiast jakoś tak nieswojo czasem nijak i kłuje nieustępliwie chmury pociemniały świt kruszejących liści ostatnich bo na więcej już nie starcza miejsca skrawki serca na wodzie unoszą się jak żaglówki o i dla mnie tyle Judyt. Tyle wystarczy. Niezły wiersz, pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wystarczy, bo wyrzuciłeś najważniejsze.. ale niech Ci będzie, dziękuję za depnięcie w to i owe J. płoniaście
Rekomendowane odpowiedzi