teresa943 Opublikowano 2 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 dobre i te mniej rade wiatrem przelotne burze i groźne błyski zwykle przemijały nad ranem gdy słońce budziło jesienne spojrzenia znad codziennej kawy o smaku czekolady już wtedy klepsydra roniła piasek zbyt szybko do ostatniego łyka wypijałam słodycz nie przeczuwając że niebawem zapadnie czerń z braku piasku zaśniesz kamieniem
adolf Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo ąłdna puneta, mocna :)) obraz się podoba, fajne te klepsysry roniące paisek i jesienne spjrzenia, ładnie narysowane pozdrawiam serdecznie
Fly Elika Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Oj Krysiu ciężko człekowieście ... ostatnia strofa z wersem bardzo ... atmosfera zimnem przenikającym późną jesień ... dopiszę coś dla Ciebie. pod klimat jesienny jeszcze ... :) liście zmęczone na szybie odtrącone opadły na zmoczoną deszczem ziemię został jeden popielate niebo powiewem zagoniło je w kąt krzątanina mioteł porzucone przymarzały do chodnika jak przez parawan słychać było słomiano-wiklinowe szepty i dysputy tylko kamień nie drgnął wystarczyło jaśniejszym dniem odgarnąć śnieg i odkruszyć lodu przenikając chwilą wyjść za przylepionym spojrzeć w oczywistość przez zamglone na słońce może jak przeczytasz ... wstawię potem Pozdrawiam serdecznie :-)
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo ąłdna puneta, mocna :)) obraz się podoba, fajne te klepsysry roniące paisek i jesienne spjrzenia, ładnie narysowane pozdrawiam serdecznie Adolfie, dziękuję za takie odczytanie :) Miło, że zaglądasz. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to widzę, ale Ty jesteś Autorką :) Eliko, bardzo mnie wzruszyłaś tym wierszykiem, ofiarowujęc go dla mnie...bardzo, bardzo Ci dziękuję. Jest refleksyjny i w klimacie, jaki lubię. Jak widać Ty też czujesz jesienne klimaty. Myślę, że możesz wleić. Pozdrawiam serdecznie :-) Krysia
Sfinks13 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Witaj Krysiu, co można powiedzieć, tylko tyle, że super napisany wiersz, a metafory jak mowa Muz serdecznie 13
Judyt Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 hmm..przeczytałam tak mi na myśl przyszło, że możnaby to zapisać na zakładce do książki...i..no i chyba tylenarazie czuje się piasek pod stopami, J. (: płoniaście
Fly Elika Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to widzę, ale Ty jesteś Autorką :) Eliko, bardzo mnie wzruszyłaś tym wierszykiem, ofiarowujęc go dla mnie...bardzo, bardzo Ci dziękuję. Jest refleksyjny i w klimacie, jaki lubię. Jak widać Ty też czujesz jesienne klimaty. Myślę, że możesz wleić. Pozdrawiam serdecznie :-) Krysia Miło mi, że wzruszył ... :) Dziękuję za poprawki, jak najbardziej ... popoprawiam, bo tak będzie ładniej i dołożę do przeplatającego cyklu 'naszych smutnych jesiennych' dla Krysi pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odchodzi się na różne sposoby, ale nie z pamięci. słońca, Krysiu. pozdrówki ciepłe :) kasia.
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech, jak zwykle mnie rozpieszczasz :):):) dziękuję Sfinksie serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na zakładce? Judytko, wzruszyłaś mnie... dziękuję :):) serdecznie pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odchodzi się na różne sposoby, ale nie z pamięci. słońca, Krysiu. pozdrówki ciepłe :) kasia. i to jest to, Kasieńko :) dziękuję wzajemnie "zawsze niech będzie słońce" :-) Krysia
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 witaj Krysiu "gdyby odwrócić"- jestem za bo czasu cofnąć się nie da ale klepsydrę (a nawet kamień- można skruszyć na piasek i napełnić nim klepsydrę) można odwrócić i znów się obudzić i "spijać słodycz do ostatniego łyka"...i... ach! prześlicznie pozdrawiam serdecznie Grażyna
Judyt Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na zakładce? Judytko, wzruszyłaś mnie... dziękuję :):) serdecznie pozdrawiam :-) wiesz co..chyba nawet mogłabym zrobić taką wyszyć nawet na szydełku..ale ja tylko takie mam wizje, tatkie moje wyobrażenia skrawki serca są nieocenione...ale czy warte jest czasem? J.wzjamenie
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na zakładce? Judytko, wzruszyłaś mnie... dziękuję :):) serdecznie pozdrawiam :-) wiesz co..chyba nawet mogłabym zrobić taką wyszyć nawet na szydełku..ale ja tylko takie mam wizje, tatkie moje wyobrażenia skrawki serca są nieocenione...ale czy warte jest czasem? J.wzjamenie Judyt "skrawki serca" to najcenniejsze skarby obok łez wzruszenia...warte niewarte...ofiarowywać warto :):) A ja serdecznie dziękuję.
teresa943 Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i bingo, Grażynko! Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Judyt Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz co..chyba nawet mogłabym zrobić taką wyszyć nawet na szydełku..ale ja tylko takie mam wizje, tatkie moje wyobrażenia skrawki serca są nieocenione...ale czy warte jest czasem? J.wzjamenie Judyt "skrawki serca" to najcenniejsze skarby obok łez wzruszenia...warte niewarte...ofiarowywać warto :):) A ja serdecznie dziękuję. No i dzięki Tobie poniekąd jest nowy wierszoł..to ja dziękuję serdecznie jak zawsze, J.. a jeszcze coś dopisze się nie samo ja, bo jakoś taka prawda że wruszenie tak towarzyszyło i to dziś(...)
Rekomendowane odpowiedzi