Malgorzata Stypulkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wpisałam cięw mapę zakazanych pragnieństudiuję ją codziennieniecierpliwymi palcamiskrwawionymi sokiemrajskich jabłekwpisałam cię w mapę tęsknot nienazwanychstudiuję ją codziennienienasyconymi oczamiodejdziesz nim zapadnieletnia noc upalnaw krajobrazie rozstańukryję sięniezauważalna
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przykro mi. Takich wierszy o takiej tematyce i z takimi metaforami czytałem już setki.Dlaczego znowu rozstanie?Pewnie bardzo osobisty jest ten wiersz, jak większość tutaj, ale temat troche nudzi.Pozdr.
Malgorzata Stypulkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 szczerze mówiąc i osobisty i nieosobisty zarazem, w sumie nawet bardziej nieosobisty
Gość Dawid Ciesla Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Małgorzato... Co się stało!?Czy jest to jeden z pierwszych Pani utworów? Bo jeżeli nie, jeżli powstał niedawno... Po "obłokach' miałem nadzieję na ujrzenie oryginalnych, sugestywnych metafor, na nastrój ulotności, budowany solidnym obrazem, a dostałem... nic odkrywczego. Pan Mirosław ma rację, niestety!! Już nie chodzi nawet o temat, lecz o jego ukazanie. Wiersz jest prosty w formie i wtreści, a to u Pani rzadko spotykane. Poza tym rymy:odejdziesz nim zapadnieletnia noc upalnaw krajobrazie rozstańukryję sięniezauważalnapierwsza część - 13 głosek, druga... 16!!! To badzo zgrzyta... A ostatnio był taki ładny trzynastozgłoskowiec sylabotoniczny... To chyba naprawdę starszy utwór... Czy mam rację?
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja niestety tez sie zawiodlam..Ale i tak jestem z Toba Malgosiu
Kosiarka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Widzę tu wyraźne wpływy piosenki "Oczy szeroko zamknięte" - podobny klimat i treść momentami analogiczna. Nie wiem tylko kto kogo zainspirował. Poza tym bardzo fajnie się czyta. Ale mężczyźni chyba nie są w stanie tego zrozumieć)
Malgorzata Stypulkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cóz, twórczosć moja jest nierówną... ale dobrze ukazać ja na tym forum bo wasze głosy są dla mnie jak sito, pozwalają oddzielić ziarno od plew.Obiecuję że o miłosci pisać nie bede to temat nie dla mnie
Beata Szymańska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz podoba mi sie, chociaż studiowanie w wakacje brzmi strasznie A teraz poważnie: podoba mi się ujęcie problemu: zimne, a jednak przejmujące. Nie podoba mi się jeden fragment: "niecierpliwymi palcami" przypomina mi utwór zespołu Łzy "Oczy szeroko zamknięte". Czyżby nawiązywała Pani do niego? Zakończenie delikatne, niekrzykliwe, ale ma w sobie to "coś"Pozdrawiam
Agness Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja również lubię ten wiersz. Niezauważalna. Po rozstaniu czuje, że znika, ginie. pozdrawiamAgness
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Malgosiu..Wlasnie pisanie o milosci jest dla Ciebie..Doskonale ci to wychodzi..
Rekomendowane odpowiedzi