adolf Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ile jest warty świat, a ile Chcą mieć za niego na allegro Gdy licytują go profile Nie mając z prawdą nic wspólnego Markowy albo też podróbka Nie Ważne, byle była metka Fałsz, szwindel musi się im udać Taki los - nie chce mieć człowieka a zakrwawiona prądem ziemia Sama się sprzeda na "kup teraz" Lekko zniszczona - bez znaczenia Najprościej idzie sprzedać siebie By siebie nie mieć do stracenia Skasować konto, wyżej, w niebie
agueda Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Bardzo mi się spodobał ten Twój sonecik. Smutna rzeczywistość- dziś nie da się w żaden sposób uciec przed tym elektronicznym światem. I ta biedna nasza Ziemia. I ci ludzie, dla których świat kończy się 50 cm. przed ich własnymi oczami- na ekranie komputera:) Niesamowite, jak to zabija wrażliwość. pozdrawiam gorąco! agueda
Judyt Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 fajnie z moralitetem b. ważnym, J. płoniaście(:
Franka Zet Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Przeczytałam inne sonety tu zamieszczone i chciałam Ci napisać, że bez zarzutu, ale - o, nie, do tego mam uwagi. "Taki los" z uwagi na akcent czyta się jak "takilos", a "idzie sprzedać" to naleciałość niemiecka (głównie dla nas), a także angielska składnia, ale to nie po polsku. Sens, pomysł, ryrmy - super. Pozdr. :)
ula Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 treść bardzo ok, więc pozwolę sobie przyczepić się do czegoś innego.. mianowicie, lepiej czytałoby się, gdybyś był zdecydowany, jeśli chodzi o interpunkcję (chyba lepiej bez), a także duże i małe litery (małe).. a może to tylko pośpiech.. poza tym, wkradł się mały błąd.. może to nieważne, ale nieważne pisze się razem ;)) ile jest warty świat a ile chcą mieć za niego na allegro gdy licytują go profile nie mając z prawdą nic wspólnego markowy albo też podróbka nieważne byle była metka fałsz ze szwindlem musi się udać taki los - nie chce mieć człowieka a zakrwawiona prądem ziemia sama się sprzeda na kup teraz lekko zniszczona - bez znaczenia najprościej przecież sprzedać siebie by siebie nie mieć do stracenia skasować konto wyżej w niebie
adolf Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeczytałam inne sonety tu zamieszczone i chciałam Ci napisać, że bez zarzutu, ale - o, nie, do tego mam uwagi. "Taki los" z uwagi na akcent czyta się jak "takilos", a "idzie sprzedać" to naleciałość niemiecka (głównie dla nas), a także angielska składnia, ale to nie po polsku. Sens, pomysł, ryrmy - super. Pozdr. :) a co powiesz na "bo los nie pragnie ? teraz chyba lepiej się czyta ? to idzie wstawiłem jako kolokwializm pół celwo pld dla sylaby, ejszzcze pomysle, dzieki za wgląd :)))
adolf Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 dzieki za wgląd, interpunkje słabo znam :)))) dzięki za komenta, pozdr. serdecznie. :)))
adolf Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 dzieki za wgląd :)) ------------------------- agueda Bardzo mi się spodobał ten Twój sonecik. Smutna rzeczywistość- dziś nie da się w żaden sposób uciec przed tym elektronicznym światem. I ta biedna nasza Ziemia. I ci ludzie, dla których świat kończy się 50 cm. przed ich własnymi oczami- na ekranie komputera:) Niesamowite, jak to zabija wrażliwość. pozdrawiam gorąco! agueda też dzięki :)))))))))
Rekomendowane odpowiedzi