Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Dagna śliczne dziękuję. Należy dbać-a powinno być Ok! 
    • @Waldemar_Talar_Talar ponoć „ inteligentni ludzie się nie nudzą”…Dodam od siebie tylko, że nie wyklucza to, iż zdarza się, że inteligentni, nawet oczytani bywają piekielnymi nudziarzami dla innych ;)
    • Birgit, wnuczka esesmana, zwiedza dziś Auschwitz.   To długo, długo odkładany wyjazd, to tyle, tyle wcześniejszych wymówek. Dlaczego, dziadku, dlaczego…   Birgit nie wzięła ze sobą dzieci, Birgit nie wzięła ze sobą męża.   Dlaczego nie mogłeś być po prostu taki jak inni dziadkowie?   Birgit, wnuczka esesmana, zwiedza dziś Auschwitz.   Najpierw płacz,  mdłości, a potem nadzieja, że może jej matka jednak na serio, tak jak mówili, z nieprawego łoża, że może to przyszywany esesman.   Birgit zwiedziła dziś Auschwitz, nie wiezie pamiątek dla dzieci, nie wiezie pamiątek dla męża.
    • … przeczytałam z wielkim uznaniem, pięknie podane clou dramatu młodych ludzi - Raskolnikowa i Sonii. Uwielbiam Dostojewskiego, wybaczam mu wszelką polonofobię ( i całkiem niedawno znów zwiedzałam pewne miasto śladem dzieła wielkiego Fiodora…), pozdr.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja też.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...