Anna_Para Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 odpowiedz stary mądralo jak żyć kiedy pod nogami gorący żużel nad głową ołów problemów nie do rozwiązania za krótka miłość pamięć- za długa zbyt wiele pragnień czasu- za mało nadbagaż doświadczeń węzeł w gardle sufit za nisko diabelski młyn pędzi za wysoko skała i czerwona pustynia słońce pali uśmiechasz się mów wielki egzaminatorze Edypa rozwiąż zagadkę bo serce pęknie żyj sobie tak jak możesz żyj...
Marcin Katulski Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest istny poetycki bełkot. Nad pointą też mogłabyś się bardziej skupić, czekam na jakąś mądrość. Każdy, kto pisze musi mieć filozofie. Rada 'po prostu żyj ' brzmi jak rada od zblazowanego hipisa. Pozdrawiam. Marcin.
Sfinks13 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Oj Anno dziękuję za wyróżnienie w tym wierszu aż mnie zatkało jednak: ,,żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam niech dobry Bóg zawsze Cię za rękę trzyma kiedy ciemna noc" Odnośnie wiersza to powinnaś go skrócić i nie używać słow ,, nadbagaż , gdyż wystarczy bagaż , balast, ale skoro do mnie to nie można poprawiać,, jak żyć?" Nie ma na to recepty i zapewne nikt jej nie wypisze jedyne co pozostaje to każdy w życiu ma wybór i powinien się tym kierować, gdyż granicę łatwo przekroczyć, lecz zawrócić cięzka sprawa. serdecznie i ciepło jeżeli pozwolisz to zmienię ten wiersz oki:)::):) gdyż ,, w życiu piękne są tylko chwile", jak przelatujące motyle
Sfinks13 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 odpowiedz mądralo jak żyć kiedy pod nogami gorący żużel nad głową stos problemów nie do rozwiązania krótka miłość pamięć długa zbyt wiele pragnień mało czasu wielki egzaminatorze Edypa rozwiąż zagadkę życie Tak widzę ten wiersz i sorka za zmiany serdecznie i ciepło bużka za wiersz 13
aluna Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i teraz jest ...tak to widzę! Pozdrawiam 13 -tkę! Anna
Anna_Para Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Dzięki za poprawki. Tylko teraz...to nie mój wiersz:) Miły Sfinksie, pytałam tamtego pod Kairem, ale miło, że spróbowałeś mi odpowiedzieć. Pozdrawiam mądralo!
Anna_Para Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Alunko, cieszę się, że podoba Ci się wersja 13. Pozdrawiam i znikam. Paraanna.
Anna_Para Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Panie Katulski: w zasadzie nie odpowiadam komuś, kto robi tyle błędów, znów zrobię wyjątek. Filozofię w wierszach trzeba odczytywać nawet tam, gdzie nie widać jej gołym okiem. Tym razem nie przełożę mojego wiersza na bardziej zrozumiały język. Bełkot, ot co- nieprzekładalny. Pozdrawiam równie serdecznie:)
Anna_Para Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Acha!Sfinksie. Nie mogę powtórzyć, co odpowiedział mi stary Sfinks ( ten z Kairu), dlatego wykropkowałam! Pozdrawiam i znikam.
Piotr_Strzałecki Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Ależ skąd. Teraz ja bronić będę tego wiersza. Żadnych przeróbek. To jest to. Czemu nie nadbagaż? To idealne słowo. Znaczy zupełnie co innego niż bagaż, i coś innego niż balast. Hipisowska filozofia? Nie, a nawet jeśli to też filozofia. Żyj. Oczywiste. A jednak nie. I tak. Wstajesz rano. 6:30. O czy myślisz? Do pracy. W co się znów ubrać? Skończył się chleb? Gdzie ten cholerne obcążki?! Wracasz do domu 16:00. O czym myślisz? Obiad? Zrobić, zamówić? Co? Skąd? Za ile? Kładziesz się do łóżka. 20:00. O czy myślisz? Obejrzeć film, czy się wyspać? Na którą nastawić budzik? I gdzie ja mogłem zostawić te obcążki? Na wszystkie te pytania jest odpowiedź: Żyj. Poprostu.
Marcin Katulski Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodziło mi bardziej o sztampowość, trywialność tego tekstu. Ty po prostu to napisałaś, nie stworzyłaś. Pozdrawiam. Skup się bardziej.
Marcin Katulski Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A coś bardziej ambitnego? Godnego poety?
Piotr_Strzałecki Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie rozumiem co masz na myśli.
Marcin Katulski Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlatego nie mamy o czym mówić. Bo nasze spojrzenia na poezję stoją na różnych platformach.
Anna_Para Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Ależ wiersz ma przesłanie! Czy niedopowiedzenia (wykropkowane) nie sugerują odpowiedzi Sfinksa? Panie Piotrze- dzięki za zrozumienie i obronę wiersza. Marcinie- cofam Ci poprzednie pozwolenie na "jechanie" moich wierszyków. Nie są arcydziełami literatury,wiem, ale Ty się po prostu przejeżdżasz, a to już nie jest fair! Rewanżyk? Spojrzenia nie mogą "stać na różnych platformach"! Ależ to ...nielogiczne:) Całuski, Anna.
Marcin Katulski Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To była tzw. Metafora, że niby z innej perspektywy, na innym poziomie wysokości. Jeżeli nie umiesz docenić konstruktywnej krytyki, to nie wiem po co publikujesz. Dzięki krytyce staniesz się lepsza, a może nie. Nie wiem, Twój wybór. Ja za to. Nie dam ci buziaczków.
Anna_Para Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Chyba się obejdę! Wirtualne buziaki mam...w dużym poważaniu. Srutu -tutu metafora! "Spojrzenia z innej platformy" i interpunkcja Cię po prostu eliminują z listy poważnych recenzentów! Żegnam, Panie Marcinie, na szczęście- definitywnie! Pozdrawiam i znikam, Para! :) Szkoda!
Anna_Para Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 PS. A "poziom wysokości " to pleonazm!!! Ale siara! Też "metafora"? Mmmmhhhh! :)
Marcin Katulski Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani chyba nie wie co mówi. Coś pani chce udowodnić? Na gwałt? Dla przykładu, bo pani niewiedza sięga aż na wyspy: moto.gratka.pl/tresc/czujnik-poziomu-wysoko-ci-wiate-vw-passat-b6-7946933.html Do widzenia, miłej grafomanii. ANNO PARO.
cammomille Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 tak czasami ktoś zdarza się, że nie wie co mówi, ale gdy przed oczami tylko jej oczy własne obliczone na zyskowność w innych oczach, jako wykładnia wszelkiego celu to co się dziwić to przykre, ale czasami po dwóch minutach miewam sama dotyk śmierci w oczach :), jak mnie jakiś taki właśnie, jak ten diabeł spotyka :)) spadam :)))
Rekomendowane odpowiedzi