Marcin Katulski Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Księżyc kończył już swoją nocną zmianę policzki witały zmęczone powieki przyczepiony na pot do materaca pomyślałem; szczęście robi mnie w konia jak nietrzeźwo idąca prosta nieprzewidywalna
Toby Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Początek bardzo dobry Marcinie, ciekawie z tą "nocną zmianą", witające policzki też interesujący obraz, a ów "pot" najlepszy msz ze wszystkich kadrów. Po "pomyślałem" dałbym zamiast średnika dwukropek /do wprowadzonej mowy niezależnej/, natomiast nad puentą bym jeszcze popracował, troszkę niejasna jest dla mnie owa "prosta nieprzywidywalna", choć pewne konotacje matematyczne wywołuje:)... Generalnie całość ciekawa. Pozdrawiam Tomek
H.Lecter Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Po pierdołowatym poetyckim " odkryciu " : o piątej nad ranem Księżyc kończył już swoją nocną zmianę wiersz powinien wylądować w koszu. Na szczęście jest puenta, dająca nadzieję na bardziej udane " piąte nad ranem "...
Marcin Katulski Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Początek bardzo dobry Marcinie, ciekawie z tą "nocną zmianą", witające policzki też interesujący obraz, a ów "pot" najlepszy msz ze wszystkich kadrów. Po "pomyślałem" dałbym zamiast średnika dwukropek /do wprowadzonej mowy niezależnej/, natomiast nad puentą bym jeszcze popracował, troszkę niejasna jest dla mnie owa "prosta nieprzywidywalna", choć pewne konotacje matematyczne wywołuje:)... Generalnie całość ciekawa. Pozdrawiam Tomek Dziękuję. Pozdrawiam. Marcin.
Marcin Katulski Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem Kopernik mnie wyprzedził. Z pokorą dziękuję za komentarz. Pozdrawiam. Marcin.
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 księżyc nie musi być w nocy porąbany tekst zmień autorze zmianę może dział może konia? MN
Marcin Katulski Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Akuku, to on może się chowa? Wygina swoją orbitę do kresu możliwości, aby nie było go widać tak? Mój drogi 'przyjacielu'. Za chmurami, czy bez nich. Księżyc cały czas nas obserwuje. Od razu nasunął mi się gag z 'Kapitana bomby' : -Polecimy na jutro na słońce -Ale panie Kapitanie, tam jest strasznie gorąco! -Dlatego polecimy w nocy -A, ale Pan, Panie Kapitanie jesteś mądry -Dlatego jestem Kapitanem tępy chuju! Pozdrawiam !
mały_dzielny_toster Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 wywal ten księżyc i będzie dobrze ;)
Marcin Katulski Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja lubię noc ..=)
Bea.2u Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 przyczepiony na pot do materaca pomyślałem; szczęście robi mnie w konia jak nietrzeźwo idąca prosta nieprzewidywalna - to mi się podoba. luknęłam pobieżnie w komentarze, mają rację z tym księżycem jest zbyt banalny w tym kontekście. poza tym faktycznie noc-dzień i słońce-księżyc to zestawienie z bajek. za to policzki i księżyc z przymkniętymi powiekami rysuje się fajnie, choć też bajkowo. /b
Marcin Katulski Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba na prawdę będę musiał zabawić się w braci Kaczyńskich i ukraść księżyc z tego wiersza. ;) Pozdrawiam. Marcin.
Bea.2u Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba na prawdę będę musiał zabawić się w braci Kaczyńskich i ukraść księżyc z tego wiersza. ;) Pozdrawiam. Marcin. byka strzeliłam w pobieżnie, ech muszę czytać, co piszę, bo jak nie, to takie kwiatki czasem sadzę, ża własnym oczom nie wierzę. sorry. a księżyc można jakoś przerobić, tak czy inaczej te dwie części nie przystają do siebie. :) /b
f.isia Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie, absolutnie - nie kto nietrzeźwego może wziąć na poważnie..? - tylko inny nietrzeźwy ;)
Marcin Katulski Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie, absolutnie - nie kto nietrzeźwego może wziąć na poważnie..? - tylko inny nietrzeźwy ;) Czasem nietrzeźwość bywa bardziej poważna niż trzeźwość. Pozdrawiam za ten 'komentarz'.Marcin.
f.isia Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie, absolutnie - nie kto nietrzeźwego może wziąć na poważnie..? - tylko inny nietrzeźwy ;) Czasem nietrzeźwość bywa bardziej poważna niż trzeźwość. Pozdrawiam za ten 'komentarz'.Marcin. a wiesz, faktycznie - "odrealnienie" otwiera furtki do innych stanów świadomości, a tam... dla każdego coś innego ;) też pozdrawiam, :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Akuku, to on może się chowa? Wygina swoją orbitę do kresu możliwości, aby nie było go widać tak? Mój drogi 'przyjacielu'. Za chmurami, czy bez nich. Księżyc cały czas nas obserwuje. Od razu nasunął mi się gag z 'Kapitana bomby' : -Polecimy na jutro na słońce -Ale panie Kapitanie, tam jest strasznie gorąco! -Dlatego polecimy w nocy -A, ale Pan, Panie Kapitanie jesteś mądry -Dlatego jestem Kapitanem tępy chuju! Pozdrawiam ! nie znam się na tym co piszesz ale mam wykształcenie ścisłe fizyczne i chyba wystarczy rozmowa z Tobą wydaje się być nie potrzebna MN
Marcin Katulski Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Akuku, to on może się chowa? Wygina swoją orbitę do kresu możliwości, aby nie było go widać tak? Mój drogi 'przyjacielu'. Za chmurami, czy bez nich. Księżyc cały czas nas obserwuje. Od razu nasunął mi się gag z 'Kapitana bomby' : -Polecimy na jutro na słońce -Ale panie Kapitanie, tam jest strasznie gorąco! -Dlatego polecimy w nocy -A, ale Pan, Panie Kapitanie jesteś mądry -Dlatego jestem Kapitanem tępy chuju! Pozdrawiam ! nie znam się na tym co piszesz ale mam wykształcenie ścisłe fizyczne i chyba wystarczy rozmowa z Tobą wydaje się być nie potrzebna MN To dziwne jakie pieruny Pana tu przysłały.
Gość Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 "jak nietrzeźwo idąca prosta nieprzewidywalna" ;D pasuje do mnie
Marcin Katulski Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo się cieszę. To brzmi lepiej, o wiele lepiej niż na przykład : 'Ładny wiersz'. Dziękuję i pozdrawiam. Marcin.
Marcin Katulski Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Dziękuję za plusik, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi