Maciej_Satkiewicz Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 a więc wiersze wolno pisać rzadko i niechętnie tak aby w suterenach myśli dojrzały gęste perfumy ironii z głową opuszczoną na barki ta stara przyjaciółka mędrców zrywała wyuczonym ruchem niechęć z tajemnicy żeby zakryć swój zapał stosowna toga błądziła z kagankiem lecz wszystkie drogi wiodły niezmiennie do krótkiego epilogu po gwałtownym pełnym ekspresji punkcie kulminacyjnym to byli reformatorzy bez głosu bo opuścił ich jak demokracja krzyczeli stonowaną formą swoje tak tak nie nie jak jasny karp przed świętami ale trzeba Wam wiedzieć polegli kolumbowie pogodzenia człowiek jest centrum wszechświata i ciągle nazywa zwierzęta zjawisk dość już snu apeluję o monarchię stanową myśli
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 kiedyś pisałem z iskrą...
ula Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 wiersz jest, przynajmniej dla mnie, niejednoznaczny.. będę go jeszcze rozgryzać pozdrawiam i dziękuję za zapewnienie mi zajęcia;))
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam ;
Fly Elika Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 bardzo ciekawe i pomysłowe przedstawienie myśli .. jednak trzeba się pogodzić - nierealne, jak ludzkie przebyte drogi
Bachencja_S. Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Iskra jest - to fakt. Ale tego nie mogę zrozumieć : "krzyczeli stonowaną formą swoje tak tak nie nie jak jasny karp przed świętami" Co miałeś na myśli z tym karpiem?......
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pamiętam, ale chyba jego pyszczek bezmowny.
Bachencja_S. Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Acha - więc wytnijmy tego karpia..... Właściwie - nie będzie go brakować.... Dzięki za wyjaśnienie. Zafascynowało mnie to, że był jasny przed świętami..... ;) Jest coś w tych naszych wierszach sprzed lat - rzeczywiście ISKRA. "dość już snu apeluję o monarchię stanową myśli" Popieram. Dziś także. Zwłaszcza dziś. :)
Rekomendowane odpowiedzi