Sfinks13 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 nie bójmy się nagich ciał przy księżycu one więdną spragnione szalonej miłości którą we włosy wplata wiatr zostawiłaś ślad na piasku dumna odchodzisz lecz naga na gwiezdne drogi patrzę w myślach hałaśliwa Warszawa wracam w rodzinne strony z nadzieją ponownego spotkania morska muszla leży na półce oczy łzawią przez szorstki kwarc w zabiegane miasto spoglądam z lotu niewidzialnego ptaka wśród zgiełku szukam kobiety kocham idiotyczna postawa
farnesi Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 wersy ile tych peela zauroczeń we własnym mieście może nie pozwalać spać, a warszawska może dać chociaż zieleń wytchnienie od natłoku niepokojących myśli i ... żadnego słowa co czuje peel ech to chyba nie o tym, tylko tak mi się coś, smutne skojarzyło wiersz ciekawy uzasadnienie mniej pzdr.
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorry, Sfinksie, pozwoliłam sobie troszkę pomieszać, spójrz na to z przyrużeniem oka i się nie złość :)nie bójmy się nagich ciał przy księżycu więdną pragnienia szalonej miłości wplecione we włosy przez wiatr na piasku ślad zostawiłaś dumna odeszłaś lecz naga na gwiezdne drogi patrzę a w myśli gwarna Warszawa wracam w rodzinne strony z nadzieją na spotkanie morska muszla na półce łzawi przez szorstki kwarc oglądam miejskie zabieganie z lotu niewidzialnego ptaka szukam kobiety wśród zgiełku i kocham jak idiota tak odczytałam na swój użytek... swoją drogą wygląda to na owocny urlop :)))) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Szerokie pole rozważań nad treścią. Podoba się. Miłego...
Sfinks13 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za odwiedziny i jednak ciekawy komentarz, gdyż zawsze można pomyśleć i coś poprzestawiać serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorry, Sfinksie, pozwoliłam sobie troszkę pomieszać, spójrz na to z przyrużeniem oka i się nie złość :)nie bójmy się nagich ciał przy księżycu więdną pragnienia szalonej miłości wplecione we włosy przez wiatr na piasku ślad zostawiłaś dumna odeszłaś lecz naga na gwiezdne drogi patrzę a w myśli gwarna Warszawa wracam w rodzinne strony z nadzieją na spotkanie morska muszla na półce łzawi przez szorstki kwarc oglądam miejskie zabieganie z lotu niewidzialnego ptaka szukam kobiety wśród zgiełku i kocham jak idiota tak odczytałam na swój użytek... swoją drogą wygląda to na owocny urlop :)))) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Krysiu dziękuję za zmiany jak zawsze podoba się ale wiesz jak jest ja tylko marny pisarczyk , a Ty Mistrzyni Pióra, więc tylko pozostaje uśmiechnąć się do Ciebie serdecznie i cieplutko 13
Sfinks13 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czytałam... i też wolę- podobnie, jak peel- bez znieczulenia i świadomie oglądać świat otwartymi oczyma, najbardziej w rześkim powietrzu nadmorskich plaż. Ciepełka. Marianno miło Cię gościć, gdyż pierwszy raz napisałaś pod moim wierszydłem komentarz, a cenię Twoje słowa , więc jestem rad cieplutko 13
Sfinks13 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mirosławie dzięki za wpis i opinię, jak zawsze Miłego serdecznie 13
farnesi Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 nie daje mi spokoju Twój wiersz Sfinksie, ponieważ, kojarzy mi się to z podobną sytuacją, dzisiaj posmutniałam przy tych wierszach, powracam co noc myślami do kogoś i tęsknię
Fly Elika Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 podenerwołam się jakby sama tą sytuacją w jakim sensie mogłoby mi to coś dać, że powiem, kto to?
Sfinks13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedno co mogę powiedzieć to tęsknota za kimś jest przykra i to bardzo, ale uśmiechnij się do słońca, gdyż co ma być i tak jest nieuniknione główka do góry i uśmiechu Ci życzę serdecznie i cieplutko 13 ba zaraz dodam wiersz odnośnie Twojej sytuacji warta przemyślenia ale niewarta sytuacji podmiotu
Sfinks13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Warszawiak serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fly witaj sorki ale nie wiem o co chodzi z Twojego komentarza jednak dziękuję za wizytę cieplutko 13
Fly Elika Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 ach sorry, że tak nie czytelnie, coś mi wpadło do oka i utkwiło i załzawiło, po prostu nie chciało wyjść i mam jakby przymrużone oko...już nawet nie wiem co pisałam :)
bazyl_prost Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 idiotyczna postawa zakochany słodziutko idiota literatura rosyjska nie wierzy idiotom postawy bywają idiotyczne pozy zgrozy
aluna Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Czytając chciałam coś ...podkreślić że super ,ale cały taki od tytułu po puentę! Wiadomo , piórem wytrawnym pisany...ooo! Upalne! Ania
Sfinks13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za ponowną wizytę niech bedzie z przymróżeniem oczka::):):):):) serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rosyjscy poeci są mistrzami pióra, a idiotyczna postawa odnosi się do przciwieństwa epoki Romantyzmu, który też dla mnie był idiotyzmem, ba dlaczego? Gdyż nie ma idealnej miłośći, tyle o ile serdecznie i dziękuję za wymianę poglądów 13
Sfinks13 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Alunko Anno Ty zawsze potrafisz pocieszyć i chwała Ci za to, gdyż dajesz mi wiarę w normalnych , prostych ludzi serdecznie i ciepło 13
Rekomendowane odpowiedzi