teresa943 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 zamilkłeś na długo zdobywając szczyty gdzieś na świecie może smakowałeś ulepszaczy w pubach sącząc skryte marzenia o zapachu mięty stary ogród za domem pod lipą ta sama ławka dotąd pamięta zauroczenie gdy pokochałeś muzę jak sztubak dziś bogatszy o autopsję wracasz do spacerów po lesie przy księżycu spoglądasz na niebo licząc gwiazdy prognozujesz ile ich jeszcze spadnie zanim poznasz że to ta jedyna
Sfinks13 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 jak zawsze superaste przesłanie i wartko płynąca poezja serdecznie i ciepło 13
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a Ty jak zawsze superasto szarmancki i miły :)) dziękuję cieplutko pozdrawiam Krysia
Szkic Tylko Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Nic dodać, nic ująć. Się podoba. Pozdrawiam:)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Jakże łatwo wszystko wygląda widziane wspak, od tyłu. Gdybyśmy wiedzieli jak będzie. Latwiej ocenić jak było z perspektywy czasu. Często jednak traktujemy życzeniowo, ciut zakłamujemy. "Ktoś kiedyś powie tak jak kronikarz będzie chciał". Troszkę zboczyłem od tematu wierszyka. Wybacz tak mnie naszło. Wierszyk cudowny. Piękny i nostalgiczny. Miłego...
Fly Elika Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 taki jak mój smutny obraz pozostał hmm...ładniej niż jakaś pesymistyczna nostalgia :) realistycznie i sentymentalnie - taki twój obrazowy wiersz tak widzę też mgliście i łzawo to niebo ...tak takie takie ono było w tych oczach i myślach a mnie z gwiazdą przede mną pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja z dyganiem dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie szkodzi Mirku. Gdy "najdą" takie chwile, najlepiej pogawędzić ze starym dobrym przyjacielem. To naprawdę pomaga. I tak właśnie przez moment poczułam się czytając Twoje zwierzenie. Dziękuję. Cieplutko pozdrawiam. Miłego i słonecznego w sercu dzionka :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fly, wzruszyłaś mnie...swoim komentarzem. Wydaje mi się, że nosisz w sobie jakiś nieutulony smutek, może żal za czymś, za jakąś gwiazdą, która spadła, a może marzenie o tej gdzieś tam...jednej jedynej dla Ciebie...Fajnie jest w takich chwilach wygadać się przed przyjacielem, a jeśli go brak, stać się samemu dla kogoś powiernikiem...tak rodzi się przyjaźń niezależnie od wieku czy odległości ... wiem coś na ten temat :) Dziękuję Eliko :))) Cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 mam teraz tylko taką mgłę i łzy jak właśnie napisałaś.. (nic nie da to, że komuś coś powiem, tak bywało nieraz, było tylko gorzej, gdy powedziałam co czuję) pa
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kochana Fly, może spróbuj tego kogoś najpierw wysłuchać, tak rodzi się zaufanie... rozumiem, co czujesz, przechodziłam przez to nie raz i tak nauczyłam się wiele...dziś bardziej widzę cierpienie innych niż swoje i to przywróciło mi radość życia...ale trzeba czasu i morza łez, by do tego dojść...jestem sercem z Tobą :))))) Uśmiechnij się o tak jak ja do Ciebie :)))))))))))))))))))))))) Krysia
bruno seping Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. monotematycznie zamiast pod lipą powinno być pod dębem:), no i jak księżyc świeci, to gwiazd za dużo nie widać, bo je blask osłania... czepiam się z natury, bo wiersz wszak uroczy. pzdr:)
teresa943 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. monotematycznie zamiast pod lipą powinno być pod dębem:), no i jak księżyc świeci, to gwiazd za dużo nie widać, bo je blask osłania... czepiam się z natury, bo wiersz wszak uroczy. pzdr:) a ja się pokrzekomarzam...tu nie chodzi o dużo, tylko o gwiazdy, a one świecą nawet w blasku księżyca...trzeba trochę przyzwyczaić oczy, żeby je dostrzec, zresztą są jeszcze oczy wyobraźni i mogą być gwiazdy symboliczne... to tak pół żartem :)) Cieszę się, że sie podoba i dziękuję. Serdecznie pozdrawiam ... spod dębu :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, to racja, ale...bez tych "jedynych" też nie mniej a może nawet więcej? dziękuję za czytanie serdecznie pozdrawiam :-)
Koval_ZNowin Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 a moze gdy go nie było, nadal szłuchał i szumiał w zaciszu pozdrawiam serdecznie:)
aluna Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Urzekło mnie Krysiu ...! dziś bogatszy o autopsję wracasz do spacerów po lesie przy księżycu spoglądasz na niebo licząc gwiazdy prognozujesz ile ich jeszcze spadnie.... Prześwietnie! Ania
teresa943 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wiesz, że miałam taką nadzieję? może wysyłał z zacisza inspirujące fluidy i tak oto zrodził się wiersz? być może... dziękuję cieplutko pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż powiem Aniu? Z całego serca dziękuję :))))))))))))) Buźka!!! Krysia
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 "gwiazdy... ile ich jeszcze spadnie" tyle jeszcze przed peelem życzeń do spełnienia podoba się Paweł szacuneczek
Rekomendowane odpowiedzi