M._Krzywak Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Doktor Skwarek doszedł do przekonania, że każda nietykana kobieta jest świętą bo "sanctimoniales" pochodzi od "sanctitas", a to przecież wiele zmienia w wychowaniu młodzieży kiedy za każdym razem należy klękać, co jest niewygodne a jeszcze nie do końca jest pewne kto i z kim i kiedy sam się przestraszył na myśl o matce Doktor Skawarek to zawsze do wódki borówki obronił swego czasu koncepcję, że pies jest kotem za co otrzymał tytuł magistra w Pacholęcinach nigdy też nie miał problemów ze ściągnięciem butów będąc w gościach czym zyskał powszechną aprobatę salonów nigdy też nie zakładał pończoch a od poezji go mdliło, dlatego rzucał każdą co z wersem doń przystępowała bo kiedyś wpadł gdzieś lat dziesięć wstecz jeszcze z pryszczami pod nosem i długopisem w tramwaju skrobał na kartce, że kocha, że oczy ma piękne jak burzany a potem ona, że to nie on, to podmiot kocha a on, że jak go spotka, to mu w pysk da i łaził po tych knajpach, gdzie częstą chleją poeci i pytał – tyś podmiot? I w pysk (lu!) dawał wreszcie odwieźli go do szpitala gdzie zmądrzał – że Kant to Kant a nie z dupy trąbka że żadne brednie, gdzie stepy, gdzie sonety a że gorąco jest przyczyną wzrostu (a lato było) wzrosły idee i w kąt poszły rymy... a co będzie dalej? no, zobaczymy...
Kamertonka Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 i takie to są te nasze doktory i co Pan zrobisz? nic Pan nie zrobisz ale ja za to poczytam jeszcze poozderko
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Samo życie, koncepcja pouczająca. Ładnie. Pozdr.
Kamertonka Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 no podoba mi się cały dzień o tym myślałam i starałam się coś w głowie zacytować mus było wrócić no mus szacUn
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Coraz bardziej lubię Twoje wiersze :-). Do poczytania
M._Krzywak Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Dziękuje bardzo za poczytanie - ja niestety wakacyjnie, jak to w lecie - skrótami - dlatego tak szybko, ale z wdzięcznością ;) Pozdrawiam.
Toby Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Doktor Skwarek to dopiero jest poeta :) Pozdrawiam :) Tomek
adam_bubak Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 sam bym z radością nie jednemu peelowi w pysk dał - ma może dr Skwarek namiary na te knajpy? ;) miejscami ciężko się czyta - ale może to przez lato - a jednak polubiłem imć doktora Pozdrawiam Adam
M._Krzywak Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Toby - postać będzie się rozwijać :) adam bubak - lato robi z człowieka skwarka, w sobotę miałem grubo ponad 40 stopni :( Dziękuje i pozdrawiam.
Stanisław Kamykowski Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 prozowato i bardzo przyjemnie, świetna pointa
Rekomendowane odpowiedzi