Jędrzej Jedliński Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 MONOLOG podążam ścieżkami Akropolu kamienie tłumaczą Platona dotykam rzeczy wgryzam wolnym przekładem w dialogi w idee dziękuję za nową duszę ONA niestety szybko mijają lata wszystkie nieistotne MONOLOG kulbacząc konia doznałem thaumazein zdumienie zachwyt początek wszystkiego ONA w bezczynności trudno o spokój byty przymuszone na złość MONOLOG Demiurga materia z przeceny trwa wyzywająco wizja dość nikczemna na podobieństwo niebytu tłukąc szybę pozbawiasz się wzruszeń dla człowieka który jest jedynym wiele łatwiej spierać się z całym światem niż być w niezgodzie z sobą i zaprzeczać sobie samemu ONA wszechobecne zmysły pogrążony eidos MONOLOG idee obrodziły diasporą obrosły w pychę i kicz ziemia i krew w męskiej tonacji D-dur czy w Indiach znali Platona przed Platonem i czy wogóle ONA Bóg i moje prawo MONOLOG tylko dusza ma sie dobrze najlepiej jeśli umknęła szczęśliwa bezpowrotem to nie życie po smierci ale ""TERAZ"" jest HADESEM dusza przestała być cieniem człowieka by cialo stać sie mogło duszy powłoką ONA jemu było łatwiej dzisiaj wszyscy wszystko wiedzą lepiej tyle książek tyrani MONOLOG podążam ścieżkami Akropolu wsparty po kamieniach Platona doswiadczam dotyku historii wątpienia myśli wolność odchodzenia skrzeczy buntem na piedestale ja odwrócony plecami znikomy nie pytam już ONA de lana caprina MONOLOG cóż jeszcze nadal nie rozumiem czego nie stworzyłem śmierć przypadkowość i wina jak Kant Bethoven i Joyce nadejdą dopiero tylko zachwyt nad cudem godny w kazdym Tysiącleciu ONA czy to jest ta chwila która mieni się być piękną która chce trwać wiecznie ?
wanesa_ciska Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
wanesa_ciska Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Dla człowieka , który jest jedynym ,wiele łatwiej spierać sie z całym światem niż być w zgodzie z sobą ./,ten fragment przemawia do mnie najbardziej ......pozdrawiam
Jędrzej Jedliński Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 do mnie tez jakby,wszak to nie moja mysl hihihi...!!
HAYQ Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 tyrani, czy tyranii? Pewnie literówka. Co tu robisz? Dawaj to do Z-ki. Długie, ale dobre. Pozdrawiam.
bazyl_prost Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Sokrates na prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jędrzej Jedliński Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzi o tyranów pozdrawiam wzajemnie
Jędrzej Jedliński Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Dzieki,ale jeszcze nie skończylem..i wzajemnie...!
Rekomendowane odpowiedzi