teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Zbyszku! Cieszę się, że odpowiada Ci klimat i że wybrałeś coś dla siebie. Istotnie bez szczerej rozmowy, nie ma szans na porozumienie. Dziękuję. Cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
Franek Kikuta Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Podaj swą dłoń na pożegnanie -tym, których nie zobaczysz, chwilą jest ziemskie trwanie - nadzieją ich odznaczysz... Dłoń ma wielką moc pojednania, ale też jest symbolem ostatnich pożegnań...."mocny" energetycznie wiersz. Dla mnie wysokiej jakości. Pozdrawiam. Ps. Jestem na tym portalu nowicjuszem, rozglądam się nieśmiało w gąszczu inności. Zaczynam patrzeć, czytając...
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak. Symbol "dłoni" ma ogromną potęgę. Dziękuję za pokrzepiający komentarz. Odwagi Franku. Każdy z nas kiedyś tam zaczynał, rozglądał się czytając i komentując. Życzę ciekawych spostrzeżeń i znalezienia pośród inności tych najciekawszych. Serdecznie pozdrawiam :):)
Fly Elika Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 ładnie to napisałaś tereso jak zwykle podanie dłoni może być symbolem, gestem zaczarowanym niesie w sobie moc pojednania zrozumienia i zaufania tak jak ucałowanie własnej ziemi choć to nie to samo ziarno tworzy ziarno jeśli skażone trzeba wielkich starań aby urosło zdrowe ale człowiek przecież nie jest ziarnem tylko ma wybory oby mu ręki nie urwało i doszło po porozumieniu do zgody to gdzieś kiedyś pisałam i się rozjechało nie mam czasu dużo teraz aby to odtworzyć bo resztki zostały między brudnopisami twój wiersz ma to sedno dobra i zła pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo ciekawie skomentowałaś, rozszerzyłaś interpretację symbolu dłoni, dziękuję serdecznie pozdrawiam Fly:-) Krysia
Szkic Tylko Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 jak zwykle plus i dołączam uśmiech. :)
teresa943 Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z uśmiechem dziękuję za plusa :-)) i serdecznie pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze patrzysz, Judyt; pojednanie to bardzo ważna sprawa we wszytkich dziedzinach życia; nie wiem, czy plus się należy, ale bardzo cieszy :) dziękuję Judytko ciepło pozdrawiam :) wszystkiego dobrego dla jakże sympatycznej Teres - tak odbiegając od wierszy patrzenie wciąż się doskonali (:J.
Rekomendowane odpowiedzi