Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 gdy tak okiennice swe rozdzierasz zawsze jest jakaś dziura w chmurze wchodzisz na górę pokrytą płachtą trawy i kończyny podnoszę swoje ręce wyciszone kłosy nie mówią nic póki śmierć z miłością się nie spotka starszy pan ogląda się za a zielony owad frunie na liście wierzchołków zwyciężonych plac zabaw już dawno opustoszały tylko w pamięci ślad dzieci wtaczających piłkę do gry linią pochyłą jeszcze przebiegnie truchtem młoda dziewczyna a dwoje zakochanych w objęciach na wzgórzu czeremcha zapachem wodzi nad ławką którą Bóg rozrysowywuje ------------------------------------------------ mamie co bladą twarz pokryło zmęczenie codzienności gdy walkę toczy życie przytuli po podróży wielością przeciwności (...) ----------------------------------------------
Pablo_Pikaso Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 nie wiedzieć czemu tak mi przyszło że nie ma dymu bez dziury w chmurze witaj Judyt czy myślisz podobnie jak ja ? że najważniejsze by ktoś te chmury rozgarnął to i dziura zniknie szacuneczek
aluna Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och Judytko nawzdychałam się oj ...pięknie! A mama ...to tylko przytulam Cię ...i rozumiem do bólu! ŚCISKAM! Ania
BARBARA_JANAS Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "plac zabaw już dawno opustoszały" z tym bym coś zrobiła, bo w tym miejscu mi zgrzyta... Poleciałaś kochana w melancholię... ładnie... klimat mnie uwiódł a czeremcha zawróciła w głowie... Ciepło cię...
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam Pabla uśmiechem(: pewnie,że tak, najważniejsze żeby przechodziły w porę- jak suną,wystarczy trochę się zatrzymać i popatrzeć ja ostatnio zauważyłam, że jak się rozsuwają to wtedy widać właśnie z białych pierzastych , przejrzyste bardzo Ci dziękuję za refleksyjne słowo nie tylko dla mnie, J.płoniaście i wzajemnie szacuneczek
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Aniu dziękuję serdecznie za depnięcie pod(...) za zrozumienie tym bardziej i wzdychnięcie(: J. płoniaście macham
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 "plac zabaw już dawno opustoszały" z tym bym coś zrobiła, bo w tym miejscu mi zgrzyta... Poleciałaś kochana w melancholię... ładnie... klimat mnie uwiódł a czeremcha zawróciła w głowie... Ciepło cię... Basiu- dziękuję przede wszystkim za poświęconą chwilkę, hm..pomyślę, chociaż to było całkiem obserwacyjne, a dodam jeszcze, iż akademia(jakby w rozumieniu anatomia? ale tu nie o tym) była pełna dzwięków, nut też( muzyczna) pięknych zdobień naściennych gipsowych(...) a potem się zmieniło stąd tytuł dopisany dziś właściwie, dziękuję że poczułaś zapach - tak też było, to taki rodzaj obrazu(...) i bardzo miłe słowo Wam czytelnicy J. (: płoniaście by nie gasło przebijając sunące o tak
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 zawsze jest jakaś dziura w chmurze Kiedy umyję samochód. A na poważnie zadumał mnie Twój wierszyk, czas przestrzeń, za oknem pada, Milutki. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. milutki to jest Twoje depnięcie Mirosławie pod(..) jak brudny to wystaw z garażu może(...) serdecznie dziękuję J. (: z mżawki machaju Ci
Agata_Lebek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Może tak Kasiu: gdy tak okiennice rozdzierasz zawsze jest jakaś dziura w chmurze wchodzisz na górę pokrytą płachtą trawy podnoszę swoje ręce wyciszone kłosy nie mówią nic póki śmierć z miłością się nie spotka starszy pan ogląda się za a zielony owad frunie na liście wierzchołków zwyciężonych plac zabaw już dawno opustoszały tylko w pamięci ślad dzieci wtaczających piłkę linią pochyłą jeszcze przebiegnie truchtem młoda dziewczyna a dwoje zakochanych na wzgórzu uwodzi czeremcha nad ławką którą Bóg rozrysowywuje
Sfinks13 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 krótko! podoba się całość seredecznie i ciepło 13
Judyt Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Agato za wstąpienie pod i poświęcenie chwili, cieszę się(..) ładnie to ''odchudziłaś'' mi(: chciałam coś uczknąć z Twej podpowiedzi ale mmm..no nie wiem, muszę się zastanowić, J.(:dobrego
Judyt Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy tak krótko to ni wiem, ale dziękuję bardzo Sfinksie za wierne Twe odwiedziny i zachwyt, J. (: płoniaście
Rekomendowane odpowiedzi