anna_rebajn Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 już wiem że pytać nie trzeba o liście że piękne gdy żółkną o psa co się łasi choć ktoś go odpędza (ot miłość co sama przyłazi) o garść że za mała by wszystko pomieścić a więcej niż garstka nie trzeba o strumień że czysty tylko na początku gdy jeszcze daleko do morza grzech zły a przecież potrzebny by dobro było ostrzej widać o człowieka co musi się zgubić by mógł się odnaleźć starość niezgrabną a taką cierpliwą że nawet się spieszy powoli o śmierć że za wcześnie (bo nikt nie wyszeptał tak lepiej) o ciszę na krzyżu co nie chce się skarżyć że z wszystkich najbardziej samotna i ciebie że jesteś choć krzyczą że nie ma nie pytam o wczoraj o jutro
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Ładny wiersz, chociaż można mu jeszcze trochę czasu poświęcić :-). Pozdrawiam i do poczytania :-).
Puszka Balbinki Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Ladny wiersz. Czyta sie lekko i zaskakuje, ze to juz koniec. Pozdrawiam
Zuźka Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zaczarowało mnie. Naprawdę bardzo, bardzo. Dygam Zuzka ;)
Agnes Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam. myślę, że wiele czasu poświęciłaś na ten wiersz. jest on przemyślany, składny od początku do końca, a to już duża zaleta. oczywiście możnaby jeszcze popracować nad niektórymi fragmentami, żeby brzmiały ładniej. dam taki przykład: o psa co się łasi choć ktoś go odpędza (ot miłość co sama przyłazi) - przychodzi (przyłazi brzmi zbyt potocznie)o człowieka co musi się zgubić żeby mógł się znaleźć - odnaleźć zastanawiam się też nad celowością nawiasów. czasem są, a czasem ich nie ma. tekst jest uniwersalny, przemyślenia nad sensem życia. przydałaby się lepsza, bardziej trafna puenta. myślę, że szukasz swojego stylu i kiedyś go znajdziesz:) Pozdrawiam a.
anna_rebajn Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do pierwszej poprawki celowo dałam "przyłazi". Drugą poprawiłam, bo rzeczywiście lepiej to brzmi. Kilka razy podchodziłam do puenty, ale jakoś muszę to jeszcze przemyśleć na chłodno. Dziękuję za uwagi :) Tobie i wszystkim pozostałym. anna
maria nika Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Interesujący,dobrze się czyta...odwieczne pytania ,na które szukamy odp w swojej prostocie ma swój urok, mnie się podoba ot miłość co sama przyłazi Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 na pozór zwykła wyliczanka a jednak: - przemyślane kolejne sekwencje - trzyma nastrój - jednak zachowuje styl - porusza temat dotykający każdego szkoda, bo lubię inne formy pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 nie będę powtarzać tego, co moi przedmówcy; powiem tylko, że wiersz bardzo mi przypadł ze względu na przemyślany i bardzo istotny dla każdego człowieka zamysł; serdecznie pozdrawiam :)
anna_rebajn Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też zwykle lubię inne formy, ale lubię eksperymentować. Czasami mam ochotę na taki minimalizm jak w tym wierszu. Byłam ciekawa odbioru. anna
anna_rebajn Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Próbowałam spisać problemy, z którymi człowiek musi uporać się sam, a o które właśnie najczęściej pyta, jeśli nie Boga to siebie. Cieszę się, że przypadł ci do gustu. anna
Rekomendowane odpowiedzi