Lena Achmatowicz Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Lubię myśleć o twojej obecności w przylegającym terytorium sąsiedniego domu, sąsiedniego czasu. Piszę i jest to sposób przełamania tego, co nas otacza, okrąża, zacieśnia. O drodze, którą idę w poszukiwaniu swoich zmarłych, albo grzybów, albo wiary. Labiryncie wiejskich płotów i szop z zardzewiałymi kosami, klatkami na króliki. Zasłaniam okienka między guzikami w sukience, przez które wkradają się zielone kwadraty, trójkąty, truskawki. Próbuję rekonstruować czas nie będący jedynie tym niekończącym się wiatrem. Nie wiem jak powinnam tobie opowiadać, w pierwszej, czy w drugiej liczbie pojedynczej, może w mnogiej albo tworzyć formę: ty milczący, to ładne imię dla chłopca, to dusza kota. Spodziewam się ciebie.
Agnes Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam! Znam te uczucia o których piszesz. Za dużo tu jednak dla mnie czasowników. Pozdrawiam/a
Dariusz Sokołowski Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wciągający
Lena Achmatowicz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Stefanie za odwiedziny:) Serdecznie pozdrawiam. ps. dawno Ciebie nie czytałam.
Lena Achmatowicz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za komenatrz. nie znam się na właściwych ilościach czasowników. pozdrawiam
Lena Achmatowicz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wciągający Miło mi. chyba będzie dalsza część, bo w tej ciągle dopisuje, więc polecam się na przyszłość. pozdrawiam
paper_doll Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Ryszardzie, mam wrażenie, że trochę przesadziłaś z dopowiedzeniami. smutny obrazek. plastyczny. dobre to to. p.
Tali Maciej Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 niech peel się nie uczy palić((-: zwłaszcza mostów również się wciągnąłem ale przez wersyfikację miałem na początku stracha, nie lubię całych bochenków na raz wolę kromeczka po kromeczce((-: pozdrawiam
Lena Achmatowicz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też mam takie wrażenie;)
Lena Achmatowicz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Macieju, usunęłam linię z paleniem "mostów". była jak kropka za kropką. Dzięki za wgląd.
Jimmy_Jordan Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 to jest to! byłem raz ale zniechęciłem się samym kształtem tekstu, jak się okazuje pozory mylą. Jakbym znalazł gdzieś jeszcze starą skalę ocen, dałbym genialny w obu rubryczkach ;P
Franka Zet Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Lubię Cię czytać, przed zmianą, po zmianie :)
JacekSojan Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podpisuję się; :) J.S
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wielkie dzięki Jimmy.
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest mi bardzo miło.
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podpisuję się; :) J.S Jacku, dziękuję za pomoc. pozdrawiam
Don Silencio Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 nie będę niczego dotykał niektóre wersy są bardzo inspirujące jakbym czytał to na papierze to bym nieźle podkreślał, podwójną kreską i dodawał wykrzykniki na marginesie - tak robię jak czytam coś co mnie powala jak poetę patrzącego na góry ze stepów Kozłowa pozdrawiam już nie wiem skąd jedyny mój adres to e-mail chyba...
Rekomendowane odpowiedzi