halcia Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 O Duchu Światła zwycięzco ciemności przyczyno naszej wiary i miłości w gęstwinie krętych ścieżek internetu chroń nas przed ciosem ostrego sztyletu Niech ręka nasza nigdy nie dosięga gdzie nienawiści korzeni potęga tam Boga nie ma tam zły szatan czuwa tysiącem pokus jak jadem zatruwa Niech nasze cele i poszukiwania Święty Izydor swym płaszczem ochrania niech oko nasze tylko to dostrzega co nam z pożytkiem będzie kromką chleba chleba co dusze nakarmi pokojem a w sercu będzie kwitnącym powojem ludzi spotkanych ramieniem oplecie rozszerzy miłość w wirtualnym świecie
Fly Elika Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 i tutaj jest tyle prawdy, i przestrogi ponieważ serce poety życia, (a kimże on jest..to jest) nie jest ze stali serdeczności
Kamertonka Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 zabezpieczeń nigdy za wiele zmyślna sprawa pozder
M._Krzywak Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Przyznam, że dawno się tak nie ubawiłem. I aż strach pomyśleć, że to na serio. Ale mam nadzieję, że tutaj szatan mnie nie hapsnie :))) Pozdrawiam.
Wojciech_Jakowiec Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Przyznam, że dawno się tak nie zmartwiłem" - precyzuję, że cudzysłów ma oznaczać odwrotność znaczenia, a nie jakieś drwiny broń Boże. Boga i szatana lepiej traktować faktycznie serio. Nigdy nie wiadomo kiedy Pierwszy, lub co gorsze drugi, porwie w objęcia. Współczuję realistom, nota bene na stronach poetyckich. Słowa Wieszcza: "Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga". Szczególnie oczami duszy. No bo poeta bez duszy... I z głębi mej duszy pozdrawiam!
halcia Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Przyznam, że dawno się tak nie zmartwiłem" - precyzuję, że cudzysłów ma oznaczać odwrotność znaczenia, a nie jakieś drwiny broń Boże. Boga i szatana lepiej traktować faktycznie serio. Nigdy nie wiadomo kiedy Pierwszy, lub co gorsze drugi, porwie w objęcia. Współczuję realistom, nota bene na stronach poetyckich. Słowa Wieszcza: "Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga". Szczególnie oczami duszy. No bo poeta bez duszy... I z głębi mej duszy pozdrawiam! Dziekuje ci Wojtku z calego serca dodam tylko ze mam stuprecentowe dowody o istnieniu jednego i drugiego przezylam na wlasnej skorze i oby ten diabel nie chapsnal Krzywaka nie zycze mu tego a wpolczoje jego realizmu.
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Byłem, czytałem :-). Pomysł dobry, ale można jeszcze przemyśleć wykonanie. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 I jeszcze jedno. Powoj jest trujący. Do poczytania :-).
Rekomendowane odpowiedzi