Wiechu J. K. Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 To co odeszło inne jest W oddali słyszę szczekanie psa A smutek prawdy wszędzie jest Sam nie wiem czy to ciągle ja Istnienie byciem dziwnym jest I w nocy bywa jak za dnia Szczęście i radość – co to jest? Dokąd podążasz duszo ma? Wszystko wydawać się inne jest Tamtędy droga, a może to droga ta Krzyżowe życie takie jest Pokrzyżowane znaczenie ma I już nie słyszę szczekania psa A smutek usnął – poduszką jest Wtulił się w spanie nawet za dnia Więc dobrej nocy, dobrego spania Tak to już właśnie jest
Michał Kosiński Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Cóż za anachoniczny tekst! Przypomniał mi nieco starofrancuskie sestyny (aczkolwiek tam kunszt rymotwórczy niestety większym jeszcze był) ale Waćpan na dobrej drodze jest. Pomysłowość doceniam! Tak dalej, a w górę pnąć się da! Alas, sadness flowed though me When I have seen what I've feared Czyli - rytmu załamanie. Niestety.
Judyt Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 mnie się podoba tekst, ale wydaje mi się troszkę dopracować, piękne pytania o sens, J. płoniaście(:
teresa943 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 proponuję dopracować rytm i będzie ok :) serdecznie pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zobaczymy co da się zrobić :) dzięki i pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. popracuję nad tym płoniaście a jakże :)))
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sekstyna 1. zwrotka złożona z sześciu wersów jedenastozgłoskowych 2. forma stroficzna złożona z sześciu zwrotek sześciowersowych i końcowej trzywersowej Do not worry my dear friend Weak beginning but strong end Obiecuję i nad rytmem popracuję Chociaż jak to echo niesie w górach i po lesie Obiecanki cacanki zamiast rymu pojedziemy do Rzymu :)Cóż za anachoniczny tekst! Cóż to jest takiego: anachoniczny tekst? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi