Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Takie sobie zgotowałam

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

z tych ran można by zrobić samoistny wiersz-miniaturkę, ale bez podpowiadania że "parzą piekielnie":

rany boskie!
...dla masochisty

Sęks Wstrentny za czytanie ,pomyśle!
Serdecznie!

PS.
chciałam bardzo złapać w garść
gorące promienie upalnego uczucia
teraz żałuję poparzyło mnie
aż do wewnątrz aż zabolało
*
chciałam bardzo złapać w garść
promienie palące uczucia
teraz żałuję przypiekło
aż do wewnątrz aż zabolało

ja bym się uśmiała, jakbym taki post przeczytała u siebie. każdy wiersz odbiera się subiektywnie, niektórzy o tym piszą. czyżbyś denerwowała się, kiedy słyszysz coś, czego usłyszeć nie chcesz, natomiast wylewnie dziękowała, kiedy Ci schlebiają? każda własna, prywatna interpretacja nie jest mile widziana, idąc tym tropem, Aluno. przykro Ci z naciskiem na foch z powodu mimowolnego skojarzenia? to nie piaskownica :)

Dziękuje Pancolku za to ...i to to chodzi...przecież po to piszemy ..albo, albo?!
Przecież w Zetce nie napisze żaden ze współczesnych piszących ...mających Nobla!
A Ci ,którzy myślą że trzymają Pana Boga za nogi...oby się nie przeliczyli!
Krytyka kształci ...ale nie rani!
Pierwsza zasada dydaktyki właśnie o tym mówi...jak skarcisz ucznia zdolnego ...to nie zechce podjąć nowego wyzwania ...wierz mi wiem cosik o tym...!
Przepraszam ,trochę zawodowo.....!
Serdecznie!

dziękuje Marcinie za komentarz !
Co ma wziąć czytelnik....że życie dla człowieka z pasją ...jest niezmiernie trudne!
Serdecznie!

ano jest. dlatego nie skreślam tego wiersza. ale za dużo tu widzę Ryśka Riedla wbrew pozorom i jakkolwiek kocham tego gościa, to poetą wielkim on raczej nie był;)

dziękuje Marcinie za komentarz !
Co ma wziąć czytelnik....że życie dla człowieka z pasją ...jest niezmiernie trudne!
Serdecznie!

ano jest. dlatego nie skreślam tego wiersza. ale za dużo tu widzę Ryśka Riedla wbrew pozorom i jakkolwiek kocham tego gościa, to poetą wielkim on raczej nie był;)
Dzięki Marcinie...,ale NIE UWIERZYSZ znam na pamięć...w życiu są ...a resztę po prostu słucham!
Mam swoje widzi mi się...!
Na szczęście nie muszę się spowiadać ...!
Serdecznie!

aluno, wiersz rządzi Tobą, a nie ty wierszem... ja rownież czasem przelewam swoje emocje na wiersz i czasem on na tym cierpi, więc rozumiem Cie, ale wydaje mi się że powinno się wykorzystywać emocje, a nie je bezwolnie i bez kontroli przelewać w tekst. Bo te zdania to się nadają do pamietnika, i owszem są cięzkie i histeryczne, do tego mało oryginalne i zbyt dosłowne.
nie jestem w żadnym TWA i nikogo nie chcę eliminować, ale ten wiersz wg mnie jest kiepski, po prostu.
pozdr aga