Mateusz Kielan Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Pamiętam jak z obawą wszedłszy do galerii jeśli się odważyłem to tylko na szept. Podejrzliwi strażnicy nie patrzyli w oczy ludzi było niewielu czułem chłód i wosk. Nie szedłem gdzie kolaże pstrokato klejone wolałem starych mistrzów elegancji czar, w linearnej klasyce zamglonej impresji owoców martwych natur czując cierpki smak. Pamiętam widne sale schody, korytarze, tych, którzy byli ze mną i tego mi żal.
Fly Elika Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 I ten twój wiersz ma czar i prostotę i elegancję i lekkość ... I myśl jak pamięć stateczny i powściągliwy ...trochę szkoda :)
Michał Kosiński Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Żal za gardło chwyta gdy człek się spostrzeże, Iże starych mistrzów scieżka już niemodna. Pstrokatne kolaże, piękna cnót rubieże Dziś są w sztuki łasce, ich publika głodna. Smutek w sercu rośnie gdy mózg to obejmie, Że dawno minione "nazad" już nie wróci. W przód gnające konie, rumaki pancerne Dziś na świecie górą w idej smętnej huci. Smutek trzewia skręca, żal z ócz rzewnie płynie Lecz co jest po żalu, smutku w tej godzinie? Czas nam się weselić z ewulucyj świata! Czas nam łykać wina z uczty Baltazara! Podoba się wiersz Pana jak i jego treść, tak iż na poetycki komentarz sobie aż pozwoliłem :)
Baba_Izba Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Ładny wiersz, moim zdaniem, bije z niego spokój i cisza, dobrze oddana afmosfera wystawy (muzeum) i nostalgia za minionym. Serdecznie pozdrawiam - baba
Fly Elika Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 to jest małe arcydzieło mówione spokojnym tonem w myślach człowieka poety o dużej wrażliwości na piękno
Mateusz Kielan Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Sympatyczne Panie,cóż mogę powiedzieć...miło czytać takie komentarze. Pozdrawiam ciepło.
Mateusz Kielan Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Panie Michale, rozumiem... ale lubię też współczesne malarstwo.
Michał Kosiński Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Przepraszam, widocznie należy się sprostowanie, bo.. gdziem ja powiedział, że współczesnego malarstwa nie trawię? Pozdrawiam! :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Sprawnie i na temat, czyli miło było rzucić okiem. Do poczytania :-).
Rekomendowane odpowiedzi