Maciej_Satkiewicz Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 wiele morskich ścieżek zlewa się za mną w oddali widzę port a więc wszystkie trudy podróży służyły wypracowaniu odpowiedniej sylwetki na progu miasta bo przecież dalej jest ocean
Sfinks13 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 podoba się przesłanie i wątek zawarty w wierszu serdecznie 13
teresa943 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 "płyń"... "bo przecież dalej jest ocean" klamra spinająca całość cenię takie zabiegi przesłanie też ok serdecznie pozdrawiam :)
Fly Elika Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Wyrażnie i obrazowo ujęte, ale zdolność :) podobajek też pozdrówko
aluna Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Czytam i czytam i mysle że gdzies to cztytałam ...na pewno się myle ...! Podobasie! Pozdrowionka!
Baba_Izba Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zastanawiam się; kto to mówi? Rzeka, zalew, port? Rzeka - nie, bo "wiele morskich ścieżek zlewa się za mną". "w oddali widzę port" - chyba z oceanu? Nie wiem. Jeśli możesz, to bardzo proszę o słówko na ten temat. Pozdrawiam - baba
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dziękuję wszystkim ; Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ciekawe, by w roli peela postawić wodę (rzekę, zalew). Bo przecież także ona podróżuje, wówczas morze i jego ścieżki będą metaforą. Ale może także ocean nie jest oceanem. Czy port jest złudzeniem, czy przejściem do innego etapu podróży? W każdym razie myślę, że najwłaściwszą jest tu interpretacja najpojemniejsza i chyba najprostsza, a więc peel byłby podróżnikiem (w wielu znaczeniach). Pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, nie pomyślałam o podróżniku. Moje wyobrażenie łączyło się faktycznie z wodą. Miło, że byłeś uprzejmy przybliżyć, o co prosiłam. Serdecznie - baba
Rekomendowane odpowiedzi